Kan ik een deelbetaling registreren?

Als een klant een een factuur slechts voor een deel betaald heeft, kunt u dit op de volgende manier in Bitcare registreren.

Stap 1
U logt in op app.bitcare.com of als u al ingelogd bent klikt u op 'Home'.

Stap 2

U klikt bovenaan op 'Financieel'.

Stap 3

U bent nu in het facturatie gedeelte van Bitcare. U zoekt de factuur waarvoor u de deelbetaling wilt registreren en opent deze door op het factuurnummer te klikken.

Stap 4

Als u de betreffende factuur heeft geopend, klikt u bovenaan op 'Registreer betaling'.

Stap 5

U kunt nu het bedrag invoeren dat reeds is voldaan door de klant en de datum waarop dit bedrag is voldaan. In dit geval 200 euro. Vervolgens klikt u op 'Bewaar'.

Stap 6

De deelbetaling is nu geregistreerd. U klikt op 'Terug naar de factuurlijst' (rechtsboven).

In de factuurlijst ziet u bij de betreffende factuur een 'i' en het bedrag dat nog open staat, waar u de zojuist geregistreerde deelbetaling kunt bekijken.

Stap 7

Als de factuur helemaal is voldaan door de klant, kunt u de betaling registreren door in de lijst met facturen de betreffende factuur aan te vinken en bovenaan te klikken op 'Registreer betaling'.

Wanneer er meerdere deelbetalingen zijn, dan herhaalt u de bovenstaande stappen. De historie blijft dan ook terug te zien van alle deelbetalingen.