Hoe kan ik handmatig iets toevoegen/wijzigen op de conceptfactuur op het web?

Let op: Wij adviseren nooit om handmatig facturen aan te maken. Prijzen bij een kind kunnen toegevoegd worden in het tabblad 'Prijzen' binnen het contract. In de helpfile 'Hoe voeg ik prijzen toe op het web' kunt u vinden hoe dit werkt. Als u toch een factuur handmatig gaat aanmaken of wijzigen dan moet u er zeker van zijn dat u alle velden heeft ingevuld. Dit is belangrijk om aan het eind van het jaar een correcte jaaropgave te kunnen verstrekken aan de ouders. De volgende prijsregels komen terug op jaaropgave:

• Aanwezigheid
  • Extra aanwezigheid
  • Vooruitbetaling
  • Subsidie

Als u een bedrag wilt crediteren op de conceptfactuur is het belangrijk om het aantal negatief in te voeren en de prijs positief. Een negatieve prijs invoeren is namelijk niet mogelijk en zorgt voor een incorrecte jaaropgave.

Stap 1

U logt in op app.bitcare.com of als u al ingelogd bent klikt u op 'Home'.

Stap 2

U klikt bovenaan op 'Financieel'.

Stap 3

U bent nu in het facturatie gedeelte van Bitcare. U klikt op de conceptfactuur waarbij u handmatig iets wilt toevoegen of wijzigen.

Stap 4

De conceptfactuur is nu geopend. Als u klikt op de factuurregels, ziet u dat u zaken kan toevoegen of verwijderen.

U voert een aantal zaken in:

• De datum.
  • Het artikel. Als u een extra dag invoert, kiest u voor het artikel Extra aanwezigheid. Als u een borg invoert, kiest u voor het artikel Reservering.
  • Het aantal.
  • Eventueel de eenheid. Voor bijvoorbeeld extra aanwezigheid kunt u de eenheid dag kiezen.
  • Eventueel de uren. Als u een extra dag toevoegt moet u hier het aantal uren invoeren dat het kind extra aanwezig is geweest voor de jaaropgave!
  • Het bedrag.

Om een regel te verwijderen klikt u aan de rechterkant op de prullenbak.

Om alles op te slaan klikt u op 'Bewaar'.