Hoe maak ik een creditfactuur aan op het web?

Een open factuur verwijderen mag boekhoudkundig niet. De enige manier om een fout recht te zetten in de factuur is om de 'foute' factuur te crediteren en vervolgens een nieuwe aan te maken.

Stap 1
U logt in op app.bitcare.com of als u al ingelogd bent klikt u op 'Home'.

Stap 2

U klikt bovenaan op 'Financieel'.

Stap 3

U bent nu in het facturatie gedeelte van Bitcare. U klikt op de open factuur die u wilt crediteren.

Stap 4

De factuur is nu geopend. U klikt bovenaan op 'Creditfactuur'.

Stap 5

Nu wordt de creditfactuur geopend. U ziet dat het gehele bedrag als een minbedrag is geregistreerd. Dit wordt boekhoudkundig aangeraden. Om de creditfactuur definitief te maken, klikt u linksboven op 'Verwerken'.

Als u in het contract van het kind heeft ingesteld dat de factuur per e-mail wordt verzonden, verschijnt er een scherm waarop u het e-mailadres ziet. Als u deze aangevinkt laat staan, wordt de creditfactuur per e-mail verzonden naar de ouder. Als u het uitvinkt, wordt de creditfactuur niet verzonden naar de ouder, maar wel definitief.

In de lijst met facturen zult u nu een 'Open' factuur van het type Creditfactuur zien.