Hoe wijzig ik de contractduur van een medewerker op het web?

Als u het contract van een medewerker wilt verlengen dient u altijd een nieuw contract aan te maken. Het contract van een medewerker kunt u niet verlengen door de datum van het contract aan te passen. Als u de datum van het contract aanpast gaat het 'oude contract' namelijk verloren en staat dit niet meer correct geregistreerd. Correct registreren is wel belangrijk, omdat u maar een bepaald aantal contracten voor een bepaalde termijn mag geven en de medewerker daarna een contract voor onbepaalde tijd dient te geven.

Stap 1
U logt in op app.bitcare.com of als u al ingelogd bent klikt u op 'Home'.

Stap 2

Op de homepagina klikt u bovenaan op 'Medewerkers'.

Stap 3

U ziet nu een overzicht van alle medewerkers. Klik op de naam van de medewerker waarvan u de contractduur wilt wijzigen.

Stap 4

U bent nu in het profiel van de medewerker. Klik aan de linkerkant op het tabblad 'Arbeidsrelatie'.

Stap 5

U bent nu in het contract van de medewerker. Klik aan de rechterkant naast de huidige contractdatum op het plus-teken om een nieuw contract aan te maken.

Stap 6

Kies voor 'Een nieuw contract voor deze werknemer'

Stap 5

Als u wijzigingen wilt doorvoeren in het huidige contract, kunt u het potloodje gebruiken.

Let op! Wanneer u een contract verlengd met het potloodje, zal het huidige contract volledig overschreven worden en zal de geschiedenis van het huidige contract niet meer te zien zijn. Gebruik voor het verlengen dus altijd het plusje en voor aanpassingen het potloodje.