Hoe wijzig ik het salaris van een medewerker of andere afspraken?

Het salaris kunt u in het contract wijzigen. Het is echter ook mogelijk dat het salaris wijzigt omdat de medewerker een nieuw contract krijgt. Een nieuw contract aanmaken kunt u via het '+' rechtsboven binnen het tabblad 'Arbeidsrelatie'.

Stap 1

Ga naar app.bitcare.com of klik op 'Home' als u al ingelogd bent.

Stap 2

Ga naar het tabblad 'Mensen' en klik op de naam van de medewerker waarbij u het salaris wilt wijzigen.

Stap 3

In het profiel van de medewerker klikt u links op het tabblad 'Arbeidsrelatie'.

Stap 4

Vervolgens klikt u binnen het tabblad 'Afspraken' op het potlood achter de salaris afspraak.

Indien u op het potlood klikt , krijgt u drie opties:

1. Het salaris aanpassen vanaf een bepaalde datum: Dit doet u als bijvoorbeeld de fte is gewijzigd of de medewerker een salarisverhoging heeft gehad. Het vorige salaris zal dan een eindatum krijgen.

Voorbeeld:
    Bovenstaande medewerker krijgt een salaris verhoging per 1-6-2015 naar 2.050,00 euro, het oude salaris is 1.950,00 euro. U kiest voor dan voor aanpassen vanaf een bepaalde datum in het volgende scherm vult u als datum 1-6-2015 in en als salaris 2.050,00 euro. Het salaris van 1.950,00 krijgt een einddatum van 31-5-2015.

2. Huidige aanpassen: Dit doet u indien u een foutief salaris heeft ingevoerd

Voorbeeld:
    U heeft een salaris van 2.050,00 euro ingevoerd maar dit had 2,000.00 euro moeten zijn. De ingevoerde gegevens worden dan overschreven.

3. Maak een historische aan: Dit doet u als u het dosier wilt verrijken met oude salarisgegevens.

Voorbeeld: De medewerker had van 1-1-2014 tot 31-12-2014 een salaris van 1.850, euro.

U kunt in deze stap ook ervoor kiezen om het salaris in zijn geheel te verwijderen. Hou hierbij rekening met het feit dat deze medewerker dan niet meer verloond kan worden.