Hoe voeg ik een mutatie toe?

Mutaties kunnen zowel vanuit het organisatiemenu als op individueel niveau toegevoegd worden op de loonstrook van de medewerker. Beide mogelijkheden worden omschreven.

Mutaties toevoegen vanuit het salarismenu van de organisatie

Stap 1

Ga naar app.bitcare.com of klik op 'Home' als u al ingelogd bent.

Stap 2

Klik links in het menu op het tabblad 'Salaris'.

Stap 3

Kies in de rij tabbladen voor het tabblad 'Mutaties'.

Stap 4

Wanneer er eerder mutaties zijn gedaan ziet u deze in een overzicht staan. Als er geen mutaties zijn dan is het overzicht leeg.

Stap 5

Om een mutatie aan te maken klikt u op het '+'.

• In het venster dat verschijnt kiest u eerst of het om een eenmalige of een mutatie die in een periode meerdere keren plaatsvindt (periodieke mutatie).
  • Nadat u de medewerker heeft geselecteerd waarvoor de mutatie nodig is, kiest u bij 'Toeslagen / inhoudingen' om wat voor mutatie het gaat. In deze lijst verschijnen een aantal standaard componenten. Wanneer u een soort mutatie heeft die niet in de lijst staat, kunt u deze toevoegen bij de instellingen van uw organisatie en dan bij 'Componenten'.
  • Vervolgens kunt u per type 'Mutatie' het aantal uur, bedrag, eenheid of percentage aangeven.

Stap 6

Klik op 'Bewaar'.

• Nadat u op 'Bewaar' heeft geklikt komt uw aangemaakte mutatie bovenaan de lijst.
  • U kunt de mutatie ter controle nog inzien of eventueel verwijderen.
  • De mutaties worden automatisch aan de loonstrook van de medewerker toegevoegd.

Mutaties toevoegen op de loonstrook van de medewerker

Stap 1

Ga naar app.bitcare.com of klik op 'Home' als u al ingelogd bent.

Stap 2

Ga naar het tabblad 'Mensen' en klik op de naam van de medewerker waarbij u het salaris wilt wijzigen.

Stap 3

In het profiel van de medewerker klikt u links in de menubalk op het tabblad 'Arbeidsrelatie'.

Stap 4

Kies in de rij tabbladen voor het tabblad 'Berekeningen'.

Stap 5

U krijgt de loonstrook van de huidige maand te zien.

Stap 6

Klik op 'Nieuwe mutatie'.

• In het venster dat verschijnt kiest u eerst of het om een eenmalige of een mutatie die in een periode meerdere keren plaatsvindt (periodieke mutatie).
  • Nadat u de medewerker heeft geselecteerd waarvoor de mutatie nodig is, kiest u bij 'Toeslagen / inhoudingen' om wat voor mutatie het gaat. In deze lijst verschijnen een aantal standaard componenten. Wanneer u een soort mutatie heeft die niet in de lijst staat, kunt u deze toevoegen bij de instellingen van uw organisatie en dan bij 'Componenten'.
  • Vervolgens kunt u per type 'Mutatie' het aantal uur, bedrag, eenheid of percentage aangeven.

Stap 7

Klik op 'Bewaar' om de mutatie op te slaan.