Hoe maak ik een loonaangifte aan?

Stap 1

Ga naar app.bitcare.com of klik op 'Home' als u al ingelogd bent.

Stap 2
Klik links in het menu op het tabblad 'Salaris'.

Stap 3
Kies in de rij tabbladen voor 'Loonaangiften'. Wanneer er eerder loonaangiften zijn gedaan ziet u deze in een overzicht staan. Om een loonaangifte aan te maken klikt u op het '+'.

Stap 4
Selecteer de maand waarover de loonaangifte gedaan moet worden.
Het loonheffingsnummer, contactpersoon, telefoonnummer en het bankrekeningnummer zijn gegevens die u eerder in de instellingen van de organisatie heeft ingevoerd.
Stap 5

Voer de afdrachtvermindering S&O in wanneer dit op uw bedrijf van toepassing is.

Stap 6

Klik op 'Bewaar'.

• Nadat u op 'Bewaar' heeft geklikt komt uw aangemaakte loonaangifte bovenaan de lijst.
  • Het periodenummer staat gelijk aan de maand.
  • Achter 'Status' ziet u dat de loonaangifte aangemaakt wordt.
  • Klik op 'Verversen' om de voortgang van de loonaangifte te zien.

Let op: Als de gegevens niet compleet zijn om te voldoen aan de eisen van de belastingdienst krijgt u hiervan een melding. De aangifte krijgt dan de status 'Aanmaken mislukt'.

Klik op de loonaangifte en kijk in het 'Logboek' welke gegevens ontbreken of onjuist zijn. Wanneer alle gegevens correct zijn klikt u op 'Opnieuw berekenen'. In hetzelfde venster klikt u op 'Verstuur' om de loonaangifte naar de belastingdienst te versturen. In het overzicht ziet u dat de status nu 'Verzonden' is. De loonaangifte is gereed voor betaling. Klik op 'Betaling ophalen' om het bestand te downloaden op uw computer. Het bestand voegt u vervolgens in de betaalomgeving van uw eigen bank toe als bijlage.