Stap 1 - Nog te doen

• Ga naar de hoofdpagina van uw organisatie
  • Klik links in het menu op 'Salaris'
  • Controleer of u nog onbetaalde declaraties heeft openstaan of andere zaken die betaald moeten worden
  • Vink de declaraties of verlofaankopen aan die u wilt uitbetalen en klik op 'Geselecteerde items afhandelen'
  • Selecteer bij betalingsmethode of u de declaratie buiten het salaris om wilt betalen of tegelijk met het salaris wilt uitbetalen
  • Bij 'Van' wordt standaard het rekeningnummer getoond wat u bij de instellingen van de organisatie of het bedrijf heeft ingevoerd
  • Vervolgens voert u de datum in waarop de declaratie uitbetaald moet worden

• Nadat u op 'Bewaar' heeft geklikt worden de zojuist afgehandelde declaraties niet meer in het overzicht 'Nog te doen' getoond.

Stap 2 - Mutaties

• In 'Mutaties' krijgt u een overzicht te zien van alle mutaties van deze periode. U kunt hier desgewenst mutaties toevoegen met behulp van de +
  • U kunt deze mutaties ook nog wijzigen of verwijderen door op de naam van de mutatie te klikken.

Stap 3 - Loonstroken

• Wanneer alle declaraties of andere vergoedingen en mutaties zijn afgehandeld kunt u de loonstroken genereren.
  • Voordat u overgaat tot de betaling is het verstandig om de loonstroken te controleren.
  • Wanneer u de loonstroken genereert komen deze bij de medewerkers in hun documenten te staan.

Stap 4 - Betalingen

• Onder 'Betalingen' krijgt u een overzicht van de betalingen.
  • Kies achter de betaling voor 'Download bestand'
  • Wij raden u aan om het bestand te hernoemen zodat u deze eenvoudiger kunt terugvinden
  • Het bestand selecteert u vervolgens bij het importeren van betalingen naar uw online bankomgeving waar u de uitbetaling kunt afronden
  • Voor verdere uitleg hierbij verwijzen wij u naar Hoe maak ik een betaling aan?

Stap 5 - Journaalposten

• Om uw boekhouding op orde te houden kunt u de journaalposten exporteren naar PDF, Excel of naar Exact.
  • Voor verdere uitleg hierbij verwijzen wij u naar Hoe exporteer ik journaalposten?

Stap 6 - Loonaangifte

• Het laatste onderdeel van het verlonen is het doen van loonaangifte bij de belastingdienst. Humanwave heeft een koppeling met de belastingdienst en in een aantal stappen is de aangifte verzonden en kunt u deze betalen.
  • Hoe u dit het beste kunt doen leest u in Hoe maak ik een loonaangifte aan?