Elke werknemer heeft recht op vakantiegeld, bij het aanmaken van een medewerker kunt u aangeven welk percentage u reserveert voor het vakantiegeld (standaard 8%) en wanneer u het vakantiegeld uitbetaald (standaard in mei).

Heeft u nog geen vakantiegeld toegevoegd aan een medewerker kunt u dit doen op de volgende manier:

Stap 1

Ga naar de hoofdpagina van uw organisatie

Stap 2

Klik links in het menu op 'Mensen'

Stap 3

Selecteer de werknemer waar u vakantiegeld aan wilt toevoegen.

Stap 4

In het profiel van de medewerker ga naar  'Arbeidsrelatie'  'Afspraken'

Stap 5

Om vakantiegeld toe te voegen klikt u op

Stap 6

Selecteer type: Vakantiegeld

Soort betaling: U kunt hier kiezen op basis van periodieke opbouw of op basis van het laatste salaris

Datum: De periode voor wanneer dit berekent moet worden

Percentage: Standaard is vakantiegeld 8%, werkgever moet ook tenminste 8% uitbetalen

Betalingsperiode: Meestal wordt het vakantiegeld in mei uitbetaald uit maar dit kan ook in andere periode.

Opbouw afwijkende periode /periode: Wanneer dit niet overeenkomst met de datum van de ingevoerde reservering

Wanneer de reservering is toegevoegd zie u deze in de lijst onder salaris staan. U kunt hier ook nog correcties op uitvoeren.

Wilt u vakantiegeld wijzigen en/of correcties uit te voeren:

Stap 1
Klik onder 'Afspraken' op het   achter het vakantiegeld.

Naast de bovengenoemde opties kunt hier ook correcties uitvoeren of handmatige betalingen voldoen:

Correcties: Maandelijkse correcties zijn hier toe te voegen. Wanneer er nog opgebouwd vakantiegeld open staat van afgelopen periodes maar dit niet is verwerkt in humanwave kunt u dit bedrag hier toevoegen, Selecteer hiervoor een maand (voor de uitbetaling's data en voeg het totaal bedrag toe. Deze worden nu uitbetaald op de datum dat de betalingsperiode staat ingesteld.

Handmatige betalingen: Wilt u handmatig een periode uitbetalen zonder op de betalingsperiode te wachten of direct een correctie betalen kunt u dit hier doen.