Hoe voeg ik relaties toe en kan ik ze koppelen aan andere kinderen (bv. broertjes)?

Ouders worden direct aangemaakt bij de aanmaak van het kind in Bitcare. Andere relaties, bijvoorbeeld opa’s, oma’s, stiefouder, voogd(es), broer/zus, oppas of dokter kunt u toevoegen en koppelen aan een kindje. Deze personen hoeven maar één keer aangemaakt te worden in Bitcare en dat kan op de onderstaande manier.

Let op: de kinderopvang dient deze relaties toe te voegen bij het kind. Ouders kunnen deze relaties niet toevoegen. Toegang tot Bitcare kan alleen verleend worden aan de ouders van het kind.

Stap 1

Zoek het kind op en ga naar het tabblad 'Relaties'.

Stap 2

Klik op het '+' om een nieuwe relatie toe te voegen.

Stap 3
Stel de ‘Relatie’ en het ‘Type’ in en selecteer de naam van het contact.

Let op: kies bij ‘Type’ voor een ‘Bestaand’ als het contact al bestaat. Kies bij ‘Type’ voor ‘Creëer nieuw’ als het contact nog niet bestaat en vul de naam van de contactpersoon in.