Waarom moet ik toegang verlenen aan contactpersonen en andere persoonlijke informatie bij de registratie?

Bitcare maakt bewust gebruik van bestaande 'identity providers' als Google+, Microsoft en Facebook, want deze zijn het best in staat uw gegevens veilig te bewaken. Bitcare heeft dus ook geen eigen gebruikersnamen en wachtwoorden.

Om gebruik te maken van één van deze 'identity providers' is het nodig dat u Bitcare toestemming geeft deze te gebruiken. Bitcare vraagt om minimale toegang tot uw gegevens en gebruikt deze alleen om u als gebruiker te herkennen.

Bitcare gebruikt na toestemming dan ook alleen uw naam en e-mail adres, zodat mocht het nodig zijn er contact met u opgenomen kan worden. We hanteren strenge privacy regels voor u en uw kind en Bitcare zal nooit deze gegevens misbruiken. Bitcare heeft verder geen toegang tot uw Google, Microsoft of Facebook account en de bovenstaande partijen hebben ook geen toegang tot de Bitcare gegevens.

Het is niet mogelijk in te loggen bij Bitcare zonder Bitcare toegang te geven bij Google, Microsoft of Facebook. Mocht u ondanks de uitleg dit niet willen doen dan kunt u altijd een nieuw Google, Microsoft of Facebook account aanmaken zonder enige persoonlijke gegevens.

Het volledige privacy statement kunt u nalezen op:

http://www.bitcare.com/images/downloads/privacy-statement-nl.pdf