Hoe sluit ik het verlof- en of ATV-jaar af?

Het verlofjaar 2014 wordt door Bitcare automatisch geopend op 2 januari 2015. Het niet opgenomen verlof en/of ATV uit 2014 van de medewerkers wordt in zijn geheel meegenomen naar 2015.
Indien u dit niet wilt, kunt u zelf het verlofjaar afsluiten. U doet dit als volgt:

• Ga naar de hoofdpagina van uw organisatie
  • Klik links in het menu op 'Verlof en verzuim'
  • Kies in de rij tabbladen voor 'Verlof mutaties'
  • U klikt de knop 'Verlofjaar afsluiten'
  • U kiest het vlerfotype dat u wilt overzetten (ATV of Verlof).
  • U krijgt vervolgens de vraag wat u met het resterende verlof van het geselecteerde jaar wilt doen. Hierbij u kunt kiezen uit drie opties, namelijk
    • 'Toevoegen aan het saldo van 2015' (al het restereden verlof wordt overgezet).
    • 'Resterend verlof vervalt zonder uitbetaling' (het beginsaldo voor 2015 wordt op 0 gezet)
    • 'Voeg toe aan het saldo van 2015 met een maximum van X dagen (* fte)'.
      De resterende dagen kunt  laten vervaallen of uitbetalen via salaris.

• Afhankelijk van de optie die u gekozen heeft krijgt u een overzicht te zien met het huidige saldo, het aantal vakantiedagen dat wordt meegenomen of vervalt en het nieuwe verlofsaldo voor 2015.
  • Wanneer u deze gegevens heeft gecontroleerd klikt u op 'Bewaar' om 2014 af te sluiten en 2015 te openen.

Indien u merkt dat u resterend verlof uit 2014 toch anders had willen afhandelen, dan kunt u afsluiten en het verlofjaar nog een keer afsluiten.