KOI bestand voor de Belastingdienst

Sinds 2014 vraagt de belastingdienst aan kinderopvanginstellingen om een 'KOI bestand' aan te leveren met gegevens over het gebruik van kinderopvang door ouders. Met Bitcare kunt u als kinderopvang dit KOI bestand eenvoudig genereren en vervolgens aanbieden aan de belastingdienst. Onderstaand kunt u vinden hoe u dit bestand kunt genereren.

Stap 1

Navigeer naar 'Rapporten'.

Stap 2

Klik bovenaan uw scherm op 'In/Export'.

Stap 3

Klik op het rapport 'Exporteren voor Belastingdienst'.

Stap 4

U wilt natuurlijk eerst kijken of al uw gegevens compleet en correct zijn. Daarom kunt het KOI bestand eerst valideren, zodat precies duidelijk wordt welke informatie onjuist is of nog ontbreekt. De belastingdienst is erg streng in de aanlevering van de gegevens. De persoonsgegevens van de ouders en het kind dienen allemaal aanwezig te zijn. Ook is het belangrijk om voor alle contacten BSN nummers in te voeren.

Let op: Als u het telefoonnummer van een contactpersoon invoert moet dit zonder streepje. De belastingdienst kan dit alleen lezen als het nummeriek is.

Het genereren van het KOI bestand gaat als volgt:

- Selecteer de locatie of alle locaties waar u het KOI bestand voor wilt genereren

- Selecteer het juiste jaar

- Vink de optie 'Alleen valideren' aan

- Klik op 'Genereer'

- Er zal vervolgens een document aangemaakt worden met het 'KOI validatie bestand', die u terug kunt vinden bij de organisatiedocumenten.

U kunt onbeperkt het KOI bestand valideren en aanmaken.

Stap 5

Na de controle kan u het definitieve KOI bestand aanmaken. Hierbij volgt u stap 1 tot en met stap 4. Bij stap 4 vinkt u 'Alleen valideren' niet aan.
Het document kunt u vinden in het tabblad 'Documenten'.