Tussen Schoolse Opvang, ook wel TSO genoemd, kunt u op eenvoudige wijze met Bitcare registreren. Er zijn twee manieren om de TSO te registeren in Bitcare:

1. Via een prijs voor Activiteiten (bijvoorbeeld warme maaltijd of boterham) ingegeven op de iPad wordt per stuk of per dag X-euro in rekening gebracht.
  2. Via de prijs 'Extras' wordt een X-bedrag in rekening gebracht, bijvoorbeeld voor een strippenkaart. In dit geval dient u zelf bij te houden (in bijvoorbeeld Excel) hoe vaak het kind naar de TSO geweest is.

Let op: voor TSO mogen geen uren vermeld worden op de factuur. Dit omdat de ouders hier geen toeslag voor krijgen. De TSO registratie in Bitcare werkt dan alleen bij vaste maandbedragen.

Optie 1: via een Activiteit per stuk of per dag

Stap 1

Navigeer naar ‘Contracten’ bij het desbetreffende kind

Stap 2

Ga naar ‘Prijzen’

Stap 3

Om de prijs voor 'Activiteiten' toe voegen, klikt u op het plusje

Stap 4

Kies voor ‘Activiteiten’:

Stap 4

Vul het volgende scherm in zoals hieronder:

- Datum: selecteer de contractdata of de periode waarin u de TSO wilt factureren

- Activiteit: selecteer de activiteit 'Maaltijd' en vervolgens daarnaast om welke activiteit het gaat.

Let op: de keuze die u hier selecteert is belangrijk omdat iedere keer als er bijvoorbeeld een 'warme maaltijd' ingegeven wordt op de iPad, dit kind automatisch 2 euro in rekening gebracht krijgt op zijn factuur.

- Factuur eenheid

• Per stuk: houdt in dat er iedere keer 2 euro (in dit geval) in rekening gebracht wordt als de geselecteerde activiteit ingegeven wordt op de iPad
  • Per dag: houdt in dat er iedere keer 2 euro (in dit geval) in rekening gebracht wordt als het kind in- en uitgecheckt wordt die dag op de iPad
- Prijs / (stuk of dag): geef hier de prijs in die u per TSO bezoek in rekening wilt brengen
- Alleen in rekening: wanneer u de TSO per dag factureert kunt u ervoor kiezen om na X-aantal uren het desbetreffende TSO bedrag pas in rekening te brengen

Let op: bij deze eerste optie met de TSO via een activiteit is het van zeer groot belang dat de activiteiten en in- en uitcheck juist geregistreerd worden op de iPad via de leidsters!

De ingegeven maaltijden per stuk zullen als losse factuurregels op de factuur staan:

Via het rapport 'Maaltijden' kunt altijd de ingegeven activiteiten controleren voordat u gaat factureren.

Optie 2: 'Extra' bedrag op de factuur opnemen voor de TSO

Wanneer u vooraf een X-bedrag per maand in rekening wilt brengen dan kunt u het beste kiezen voor optie 2. Dit wordt vaak gebruikt bij een strippenkaart.

Stap 1

Navigeer naar ‘Contracten’ bij het desbetreffende kind

Stap 2

Ga naar ‘Prijzen’

Stap 3

Om de prijs voor 'Extras' toe voegen, klikt u op het plusje

Stap 4

Kies voor ‘Extras:

Stap 5

Vul het volgende scherm in zoals hieronder:

Datum: selecteer de contractdata of de periode waarin u de TSO wilt factureren

Omschrijving: bijvoorbeeld 'strippenkaart 10x TSO'

Facturatie:

• Gepland: houdt in dat het bedrag met de vaste planning mee gefactureerd wordt
  • Gerealiseerd: houdt in dat het bedrag met de gerealiseerde en extra planning mee gefactureerd wordt

Factuur eenheid: kan per dag of per maand (bij 'maand' kunt u voor kinderen die midden in de maand starten ervoor kiezen om dit naar 'ratio' of 'vast' te factureren)

Prijs / (dag of maand): hier voert u de prijs in die u in rekening wilt brengen voor de TSO

Het ingegeven bedrag voor de TSO zal als één losse factuurregel op de factuur staan: