Hoe kan ik kinderen op meerdere locaties en verschillende dagen inplannen?

Het is binnen Bitcare mogelijk om kinderen op meerdere locaties in te plannen. Deze hebben wel echter altijd een stamlocatie (= contractlocatie), namelijk de basislocatie waar het kind het meest gepland is. Het plannen van kinderen op meerdere locaties werkt als volgt:

Voorbeeld:

Het kind Milan Gordin heeft de volgende planning:

Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag
Locatie A 15:00 - 18:00 15:00 - 18:00
15:00 - 18:00
Locatie B

12:00 - 18:00
12:00 - 18:00

Stap 1

Navigeer naar het desbetreffende kind (in dit geval Milan Gordin) wat een planning heeft op '2. BSO Bitcare' en op '3. KDV Kerkstraat'.

Stap 2

Klik op 'Contracten' om de vaste planning van Milan Gordin in te zien.

Stap 3

- Als er al een vaste planningsregel staat die u wilt bewerken dan klikt op het potloodje.

- Als er nog geen planningsregel staat en u wilt deze toevoegen dan klikt u op het plusje. In dit geval kiest u vervolgens voor 'Vast rooster' en kunt u door naar 'Stap 5'.

Stap 4

Kies voor 'Wijzig de huidige planning':

Stap 5

- Vul de data (= start- en einddatum van het contract) in.

- Selecteer de locatie. In dit geval '2. BSO Bitcare'.

- Selecteer de groep.

- Vervolgens kunt u een pakket selecteren (wanneer pakketten ingesteld zijn in de 'Algemene instellingen'). In dit geval 'geen'.

- Tot slot geeft u aan of het pakket geldig is gedurende 'Schooldagen' of 'Vakantiedgen'. In dit geval 'Schooldagen'.

- Klik op 'Volgende'.

Stap 6

Geef de planning in door de balkjes te verschuiven. In dit geval op de maandag, dinsdag en donderdag van 15:00 tot 18:00 uur.

Stap 7

Om de planning op 'Locatie B' toe te voegen klikt u rechts op het plusje.

Stap 8

U kiest voor 'Vast rooster' en klik op 'Volgende'.

Stap 9

- Vul de data (= start- en einddatum van het contract) in.

- Selecteer de locatie. In dit geval '3. KDV Kerkstraat'.

- Selecteer de groep.

- Vervolgens kunt u een pakket selecteren (wanneer pakketten ingesteld zijn in de 'Algemene instellingen'). In dit geval 'geen'.

- Tot slot geeft u aan of het pakket geldig is gedurende 'Schooldagen' of 'Vakantiedagen'. In dit geval 'Schooldagen'.

- Klik op 'Volgende'.

Stap 10

Geef de planning in door de balkjes te verschuiven. In dit geval op de woensdag en vrijdag van 12:00 tot 18:00 uur.

Beide planningsregels met de juiste dagen en tijden voor 'Locatie A' en 'Locate B' zullen nu zichtbaar zijn in het contract.

Voor meer uitleg over het invoeren van planningen voor schoolweken en/of vakantieweken verwijzen wij u graag naar de volgende help file:

hoe-kan-ik-een-kind-gedurende-schoolweken-en-vakantieweken-inplannen?