Stap 5: Ouders toevoegen en uitnodigen

Als u de ouders één voor één wil uitnodigen of voor een specifiek kind, volgt u onderstaande stappen. Als u meerdere ouders tegelijk wil uitnodigen die al in Bitcare geregistreerd staan, volgt u de stappen die onderaan beschreven staan.

Let op: Alleen de ouders kunnen uitgenodigd worden voor de app. Het uitnodigen van opa's, oma's, broers of zussen is niet mogelijk.

Stap 1

U logt in op app.bitcare.com of als u al ingelogd bent klikt u op 'Home'.

Stap 2
Op de home pagina klikt u bovenaan op 'Kinderen'.

Stap 3
U klikt op de naam van het kind waarvan u de ouder wilt uitnodigen.

Stap 4
U bent nu in het kindprofiel. Vervolgens klikt u aan de linkerkant in het menu op 'Relaties'.

Stap 5

Hier zijn de familierelaties van dit kind weergegeven. Als de ouder al geregistreerd staat, gaat u direct naar stap 7.

Om een nieuwe ouder toe te voegen, klikt u rechtsboven op het '+'.

Stap 6

Bij 'Relatie' kiest u voor ouder, moeder of vader. Als de ouder al in Bitcare geregistreerd staat, bijvoorbeeld als ouder van een ander kind, kiest u voor 'Bestaand':

U typt de eerste letters van de naam in, en de ouder verschijnt vanzelf. U klikt op de naam van de ouder.

Als de ouder nog niet in Bitcare geregistreerd staat, kiest u voor 'Creëer nieuwe'.

Vervolgens voert u de naam in van de ouder en klikt op 'Bewaar'.

Stap 7

U klikt op de naam van de ouder die u wilt uitnodigen voor toegang tot het digitale dagboek. Nu bent u in het ouderprofiel. Bovenaan, onder de naam van de ouder, klikt u op

'Uitnodigen voor toegang'

U vult het e-mailadres van de ouder in en klikt op 'Bewaar'.

De ouder ontvangt nu een uitnodigingsmail met een unieke registratielink.

Meerdere ouders tegelijk uitnodigen

Stap 1

U logt in op app.bitcare.com of als u al ingelogd bent klikt u op 'Home'.

Stap 2

U klikt linksboven op het logo of de naam van de organisatie.

Stap 3

U klikt in het menu aan de linkerkant op 'Autorisatie':

Stap 4

U klikt bovenaan op het kopje 'Contacten':

Hier ziet u alle contacten van de organisatie (ouders en medewerkers). Eventueel kunt u bovenaan filteren op 'Ouders' of 'Geen toegang'. Vervolgens kunt u aan de rechterkant bij de ouder klikken op:

'Uitnodigen voor toegang'

U voert het e-mailadres in en klikt op 'Bewaar'.

De ouder krijgt nu een uitnodiging per email met uitleg over Bitcare.

Ga nu verder met Stap 6