Stappenplan opstarten Bitcare iPad app

Let op: U kunt niet met de iPad aan de slag, voordat u stap 1 t/m 6 heeft opgevolgd uit de Getting Started met de webapp.

Stap 1: Inloggen op de app
Logt u voor het eerst in? Ga dan naar inloggen op de iPad.
Heeft u al eerder ingelogd? Ga dan verder bij stap 2.

Stap 2: Startscherm waarop de locaties zichtbaar zijn
Hier ziet u een overzicht van alle groepen zoals deze op het web zijn ingevoerd. U zult gedurende de dag het scherm met uw eigen groep open hebben staan.

Stap 3: Locaties en groep
Klik op de groep waar u werkt. Hier treft u een overzicht van alle aanwezige kinderen van vandaag. Door naar rechts of links te ‘swipen’ krijgt u een overzicht van de kinderen die de volgende dagen zijn ingepland. U kunt ook klikken op de datum in de grijze balk om een andere datum te selecteren of op de pijltjes.

Stap 4: Sneltoetsen voor activiteitenregistratie
Om een activiteit toe te voegen bij een kind, klikt u op het kind en er verschijnt een scherm met sneltoetsen voor activiteiten. Middels deze sneltoetsen kunt u de pedagogische ontwikkeling vastleggen waaronder; aankomst-vertrek, slaap- en eetpatronen, notities. Hierbij kunt aangeven op welk tijdstip deze activiteit heeft plaatsgevonden. Ook is het mogelijk om een notitie bij de activiteiten te schrijven. Voor meer informatie over het vastleggen van activiteiten, zie activiteiten registreren op de iPad.

Stap 4 Profiel van het kind
Om het persoonlijke profiel van het kind in te zien, klikt u op de profielfoto van het kind en vervolgens linksonder op het poppetje.

Kindgegevens
Om de informatie van het kind in te zien, klikt u op 'Info':

Documenten
Documenten van het kind kunt u inzien of toevoegen door te klikken op 'Documenten':

Klik vervolgens op het desbetreffende document dat u wilt inzien.

Foto’s
Foto’s van het kind kunt u inzien of toevoegen door te klikken op 'Foto's':

Let op: Als in de instellingen van het kind geen toestemming is gegeven voor het plaatsen van foto's, blokkeert de knop in het profiel van het kind.

Klik vervolgens op de desbetreffende foto die u wilt inzien.

Activiteiten
De activiteiten die u bij een kind heeft vastgelegd, kunt u inzien door te klikken op 'Activiteiten':

U kunt deze verwijderen of bewerken door uw vinger 3 seconden op de activiteit te houden.

Planning

In de planning heeft u een overzicht van de planning van het kind voor deze maand:

Door naar rechts te ‘swipen’ ziet u de planning van de volgende maand.

Stap 5: Planning groep
Ga terug naar het overzicht van de groep, door linksboven in de balk op de pijl naar links te klikken. Om de planning van de groep in te zien, klik nu op 'Planning':

Door naar rechts te ‘swipen’ ziet u de planning van de volgende dag. U kunt ook klikken op de datum in de grijze balk om een andere datum te selecteren of op de pijl. Voor meer informatie over planning, zoals het invoeren van een extra dag, zie 'Wijzigingen in de planning'.

Stap 6: Overzicht contactpersonen
Om het overzicht van alle ingevoerde contactpersonen te zien, klik vanuit het beginscherm op 'Contacten':