Digitale handtekening / ondertekenen van contracten en documenten

Digitaal ondertekenen is van deze tijd en nu ook mogelijk met Bitcare.

De introductieprijs van deze handtekening is 0,75 euro excl. BTW per handtekening. Voor meer informatie hierover kun je mailen naar info@bitcare.com.

Digitaal ondertekenen bestaat uit de volgende processen:

1) Digitale handtekening instellen

2) Versturen voor digitale ondertekening naar contractverantwoordelijke ouder

3) Retour ontvangen van digitale handtekening van de contractverantwoordelijke ouder

1) Digitale handtekening instellen:

Stap 1

Navigeer naar de 'Algemene instellingen'.

Stap 2

Klik op 'Digitale handtekening'.

Stap 3
Klik op 'Configureer'.

Stap 4
Vul de gegevens in:
Naam: Naam van de kinderopvang.
Subdomein: Kunt u het beste ook de naam van uw kinderopvang gebruiken.
Telefoon: Vul het telefoonnummer van de kinderopvang in.
Kleur: Klik op de codetekst om een kleur te kiezen welke past bij organisatie. Deze wordt getoond als achtergrondkleur van de mail naar de ouder.

2) Versturen voor digitale ondertekening van contractverantwoordelijke ouder

Stap 1

Navigeer naar het kind.

Stap 2

• Controleer of de communicatie op 'Email' staat in het contract bij het kind bij 'Details'.
  • Controleer het e-mailadres van de contractverantwoordelijke ouder.

Stap 3

Klik op 'Documenten' bij het kind en klik op de naam van het betreffende document.

Om direct een contract aan te maken verwijzen wij u naar de volgende help file: document-samenvoegen-vanuit-het-contract-2-0-nb

Stap 4

Klik op 'Bewerken'.

Stap 5

Klik op 'Onderteken document' en controleer nogmaals het mailadres. Klik vervolgens op 'Onderteken'.

Het contract / document wordt vervolgens naar de ouder gemaild, welke het op zijn/haar beurt digitaal kan ondertekenen.

Het document wordt geopend en de ouder kan klikken ergens in het document waar hij/zij de handtekening wilt plaatsen.

De ouder kan vervolgens zijn/haar handtekening zelf tekenen.

Tot slot klikt de ouder rechtsboven op 'Voltooien' en stemt de ouder in met de 'Algemene voorwaarden'.

Let op: de ouder en de kinderopvang (mailadres in de 'Algemene instellingen') ontvangt nog een mail met de bevestiging en het document welke gedownload kan worden voor de eigen administratie.

3) Retour ontvangen van digitale handtekening van de contractverantwoordelijke ouder

Tot slot ziet u bij het 'Document' staan dat deze digitaal is 'Ondertekend'.

Dit is ook terug te zien in het rapport 'Digitale handtekeningen' → Rapport digitale handtekeningen