Verlof invoeren voor flex medewerkers

Over het algemeen is het verstandig om een flex medewerker die verlof wilt hebben niet op de planning te zetten. Als iemand flexibel inzetbaar is kunt u beter geen planning aanmaken, dan een planning aanmaken en hier verlof over geven. Toch wordt er weleens verlof gegeven aan flex medewerkers. Hieronder kunt u lezen hoe u dit kunt doen.

Stap 1

Navigeer naar de medewerker en ga naar het tabblad 'Planning'. Klik vervolgens rechtsboven op het '+' en selecteer 'Verlof'.

Stap 2

In het volgende scherm kan ingevoerd worden of het verlof voor een enkele dag of meerdere dagen is. Bij een enkele dag bestaat de mogelijkheid te kiezen om tussen ochtend, middag en overige. Ochtend en middag zijn ingesteld als werktijden in de 'Instellingen' en bij overige kunt u zelf de tijden kiezen. Bij de notitie kunt u eventueel invoeren waarom de medewerker met verlof is. Na het instellen klikt u op 'Bewaar'.

Stap 3

Het verlof wordt nu gestreept weergegeven in de planning. Als u hier op klikt kunt u het verlof goedkeuren. Bij aantal uur wordt 0.0 uur aangegeven, omdat de flex medewerker geen planning heeft op de geselecteerde dag. Als u alleen wilt aangeven dat u de medewerker niet kunt plannen die dag laat u dit op 0.0 uur staan. Als u wilt dat er uren van het verlofsaldo van de medewerker worden afgetrokken geeft u hier het aantal uur aan en klikt u op 'Bevestigen'.