Waar kan ik de extra of minder gewerkte uren controleren en afhandelen?

U kunt de extra of minder gewerkte uren controleren en afhandelen via het scherm 'Organisatie -> Schema -> afhandelen' of via 'Medewerker -> Planning -> afhandelen'.

Hier vergelijken wij de uren t.o.v. de afspraken die gemaakt zijn. Deze instellingen kunt u in de Algemene instellingen van het bedrijf instellen onder het tabblad Planning en tijdsregistratie:

U kunt de uren vergelijken op de volgende manieren:

• Tijdsregistratie vs Contract -> Dit gebruikt u als de medewerkers worden uitbetaald op basis de gerealiseerde uren (aan- en afwezigheidsmeldingen).
    Voorbeeld:

- Een medewerker heeft een contract van 20 uur per week en registreert 20 uur aanwezigheid -> er gebeurd niets.

- Een medewerker heeft een contract van 20 uur per week en registreert 22 uur aanwezigheid -> afhankelijk van de gekozen instelling (uitbetalen, verlofsaldo of plus min saldo) wordt voorgesteld deze uren te verrekenen. Als gekozen is voor uitbetalen wordt voorgesteld de 2 uur uit te betalen.

- Een medewerker heeft een contract van 20 uur per week en registreert 18 uur aanwezigheid; als gekozen is voor verlofsaldo wordt voorgesteld deze 2 uur van het verlofsaldo af te trekken.

• Planning vs Contract -> Dit gebruikt u als de medewerkers worden uitbetaald op basis van de geplande uren.
    Voorbeeld:

- Een medewerker heeft een contract van 20 uur per week en is 20 uur gepland -> er gebeurd niets.

- Een medewerker heeft een contract van 20 uur per week en is 22 uur gepland; afhankelijk van de gekozen instelling (uitbetalen, verlofsaldo of plus min saldo) wordt voorgesteld deze uren te verrekenen. Als gekozen is voor uitbetalen wordt voorgesteld de 2 uur uit te betalen.

- Een medewerker heeft een contract van 20 uur per week en registreert 18 uur aanwezigheid; als gekozen is voor plus min saldo wordt voorgesteld deze 2 uur van het plus min saldo af te trekken.

• Planning vs Tijdsregistratie -> Dit gebruikt u als de medewerkers afgerekend worden op de geplande uren.
    Voorbeeld:

- Een medewerker heeft een planning van 20 uur per week en heeft 20 uur geregistreerd -> er gebeurd niets.

- Een medewerker heeft een planning van 20 uur per week en is 22 uur geregistreerd; afhankelijk van de gekozen instelling (uitbetalen, verlofsaldo of plus min saldo) wordt voorgesteld deze uren te verrekenen. Als gekozen is voor uitbetalen wordt voorgesteld de 2 uur uit te betalen.

- Een medewerker heeft een planing van 20 uur per week en registreert 18 uur aanwezigheid; als gekozen is voor plus min saldo wordt voorgesteld de -2 uur van het plus min saldo af te trekken.