Hoe kan ik als ouder adres- en profielgegevens wijzigen binnen Bitcare?

Om goed te kunnen samenwerken met de ouders is de Ouder Self Service zeer handig. Hiermee kunnen ouders de adres- en persoonlijke gegevens van hun kinderen wijzigen. De administratie van de kinderopvang hoeft deze wijzigingen alleen nog maar goed- of af te keuren. Denk bijvoorbeeld aan een toekomstige adreswijziging. Al deze wijzigingen worden ook opgeslagen bij het kind in het tabje ‘Aanpassingen’ met de datum, naam aanvrager en goedkeurder.

Hieronder kunt u lezen hoe u (als ouder) de gegevens kunt wijzigen via de Ouder app (optie 1) en via de website (optie 2) en hoe de verwerking verloopt.

Optie 1: Wijzigingen doorgeven via de Bitcare app voor Ouders

Stap 1

Open de Bitcare Ouder app en log in als u nog niet bent ingelogd.

Stap 2

Druk op de foto van uw kind. Een nieuw scherm opent en hier kunt bovenin de witte balk op de naam van uw kind drukken. U bent nu in het persoonlijke profiel van uw kind.

Stap 3

Alle informatie die u zelf kunt wijzigen is te herkennen aan het 'Bijwerken' aan de rechterkant van uw beeldscherm. U kunt de volgende gegevens zelf wijzigen:

• Persoonlijke informatie
  • Adres

Stap 4

Per onderwerp kunt u een wijziging doorvoeren. Zodra u de wijziging heeft ingevoerd klikt u op 'Volgende'. In dit tabblad wordt aangegeven welke wijzigingen u allemaal heeft ingevoerd. Bij een adreswijziging dient u ook een ingangsdatum in te geven. Als de wijzigingen correct zijn klikt u op 'Bevestig' om deze ter goedkeuring te versturen naar de kinderopvang.

Let op: de wijzigingen zijn nooit direct doorgevoerd, omdat deze eerst moeten worden goedgekeurd door een medewerker van het kinderdagverblijf. Bij een toekomstige adreswijziging zal het nieuwe adres pas zichtbaar worden op de dag van de ingangsdatum.

Stap 5

De wijziging wordt aangeboden ter goedkeuring aan het kinderdagverblijf.

Stap 6

Zodra de wijziging is goedgekeurd ziet u in het profiel van uw kind dat de gegevens zijn aangepast.

Let op: u krijgt hier als ouder geen melding van.

Optie 2: Wijzigingen doorvoeren via het web

Stap 1

Ga naar app.bitcare.com en log in met uw persoonlijke account.

Stap 2

Klik op de naam van uw kind. Het profiel van uw kind wordt nu geopend.

Stap 3

Alle informatie die u zelf kunt wijzigen is te herkennen aan het potlood aan de rechterkant van het betreffende onderwerp. U kunt de volgende gegevens zelf wijzigen:

• Persoonlijke informatie
  • Adres

Stap 4

Per onderwerp kunt u een of meerdere wijziging(en) doorvoeren. Zodra u de wijziging heeft ingevoerd klikt u op 'Volgende'. In dit tabblad wordt aangegeven welke wijzigingen u allemaal heeft ingevoerd. Bij een adreswijziging dient u ook een ingangsdatum in te geven. Als de wijzigingen correct zijn klikt u op 'Bevestig' om deze ter goedkeuring te versturen naar de kinderopvang.

Let op: De wijzigingen zijn nooit direct doorgevoerd, omdat deze eerst moeten worden goedgekeurd door een medewerker van het kinderdagverblijf. Bij een toekomstige adreswijziging zal het nieuwe adres pas zichtbaar worden op de dag van de ingangsdatum.

Stap 5

De wijziging wordt aangeboden ter goedkeuring aan het kinderdagverblijf.

Stap 6

Zodra de wijziging is goedgekeurd ziet u in het profiel van uw kind dat de gegevens zijn aangepast.

Let op: u krijgt hier als ouder geen melding van.