Aparte facturen aanmaken in de jaarovergang met 'Vooruitbetaling bij flexibele uren'

Aparte facturen aanmaken in de jaarovergang met 'Vooruitbetaling bij flexibele uren'

Maak je gebruik van de prijs ‘vooruitbetaling voor flexibele uren’? Dan is het belangrijk om alles van 2022 af te ronden in het jaar 2023 in verband met correcte jaaropgaven. Dit betekent dat je aparte facturen moet maken voor de vooruitbetaling van januari 2023 en een aparte factuur voor de extra uren van december 2022. De ouder ontvangt dan twee maanden twee facturen:

1a. De ouder ontvangt in december 2022 een aparte factuur met de vooruitbetaling voor januari 2023.
1b. De ouder ontvangt in december 2022 een aparte factuur met de extra uren van november 2022
2a. De ouder ontvangt in januari 2023 een aparte factuur met de vooruitbetaling voor februari 2023.
2b. De ouder ontvangt in januari 2022 een aparte factuur met de extra uren van december 2023.

Hoe je deze aparte facturen het beste kan aanmaken lees je hier.

Aparte facturen aanmaken bij 'Vooruitbetaling bij flexibele uren'

Stap 1
Klik je op 'Start'

Stap 2
Klik op de knop 'Financieel'

Stap 3
Klik rechtsboven op de '+'

Stap 4
Klik vervolgens op 'Volgende'

Stap 5
Kies voor 'Meerdere contracten' en klik 'Volgende'

Stap 6
Om de facturen aan te maken met enkel de vooruitbetaling voor januari zet je het vinkje bij 'Gerealiseerd (extra's) + Extra planning' uit.

Stap 7
Klik volgende en maak de facturen aan.

Stap 8
Herhaal de stappen 1 t/m 5

Stap 9
Maak nu de facturen aan met alleen de extra uren van bijvoorbeeld november. Zet hierbij het vinkje voor 'Planning' uit.

Stap 10
Klik volgende en maak de facturen aan.

Stap 11
Bovenstaande stappen herhaal je de volgende maand ook voor de vooruitbetaling van februari 2023 en gerealiseerde/extra dagen van december 2022. Ouders krijgen dienen daar ook aparte facturen van.