Hoe zet ik facturen op 'betaald'? (registreer betaling)

Hoe zet ik facturen op 'Betaald'? (registreer betaling)

Je kunt het debiteurbeheer bijhouden in Bitcare. Zo kun je altijd inzien of een factuur betaald is of niet. Om dit te doen dien je de facturen elke maand op 'Betaald' te zetten. In deze helpfile vind je een uitleg hoe je dit kunt doen.

Hoe zet ik facturen op 'Betaald'?

Stap 1
Klik op 'Start'

Stap 2
Klik op de knop 'Financieel'

Stap 3
Vink de facturen aan die je op 'Betaald' wilt zetten.
Enkel facturen met de status 'open', 'geïncasseerd' en 'achterstallig' kun je op 'Betaald' zetten.
Tip: via de knop 'Selecteer' kun je in 1x meerdere facturen selecteren.

Je kunt ook geen facturen selecteren en op basis van een zelf gekozen datumtraject facturen op 'Betaald' zetten.

Stap 4
Klik op de knop 'Registreer betaling'

Stap 5
Voor de facturen die je op 'Betaald' wilt zetten heb je 2 opties:
  1. Vooraf geselecteerde facturen op 'Betaald' zetten. Dit zijn de aangevinkte facturen.
  2. Facturen over een bepaalde periode op 'Betaald' zetten
Voor de 'Betalingsdatum' heb je 3 opties:
  1. Vandaag
  2. Vervaldatum
  3. Overige datum

Stap 6
Nadat je in stap 5 een keuze hebt gemaakt klik je op 'Bewaar'.
De factuurbalk zal beginnen te lopen en de geselecteerde facturen worden op 'betaald' gezet.

De betaaldatum is altijd in te zien door op het 'factuurnummer' te klikken.

Heb je per ongeluk een factuur op 'Betaald' gezet, dan kun je de factuur altijd nog 'Heropenen'.
Voor meer informatie zie: Hoe heropen je een factuur?