BTW naar 9 (lage tarief)

BTW naar 9% (lage tarief)

Op 1 januari 2019 wijzigt het lage btw-tarief van 6% naar 9%.

Houdt er rekening mee dat dit gevolgen kan hebben voor:
  1. jouw administratie;
  2. de prijzen van jouw goederen en diensten;
  3. facturatie en btw-aangifte bij de jaarovergang.
De wijziging van het btw-tarief geldt voor betalingen vanaf 2019. Offertes gemaakt in 2018 welke worden geleverd en betaald in 2019, gelden tegen het nieuwe tarief van 9%.

Het lage tarief geldt voor de volgende goederen, en is terug te vinden op de site van de Belastingdienst:
  1. voedingsmiddelen;
  2. water;
  3. agrarische goederen;
  4. geneesmiddelen en hulpmiddelen;
  5. kunst, verzamelvoorwerpen en antiek;
  6. boeken, dagbladen, weekbladen tijdschriften en periodieken