CAO 1 juli 2018 - Eenmalige bruto uitkering hoe voeg ik deze toe aan medewerker?

CAO 1 juli 2018 - Eenmalige bruto uitkering hoe voeg ik deze toe aan medewerker?

Eerder hebben wij in deze helpfile uitgelegd hoe je de eenmalige uitkering van 185 euro berekend naar rato voor al jouw medewerkers.
Nadat je deze berekening hebt gemaakt, dien je deze nog toe te voegen aan je organisatie.

In deze helpfile leggen wij stap voor stap uit hoe de eenmalige uitkering uitbetaald:

Stap 1
Log in op app.bitcare.com of als je al ingelogd bent klik je op 'Start'.

Stap 2
Klik vervolgens op 'Instellingen' en op het kopje 'Salaris'.

Stap 3
Maak een nieuw component aan in de salarisadministratie, door op het plusteken te klikken. Kies voor berekening 'Bonus' en geef het component een omschrijving, bijvoorbeeld 'Eenmalige uitkering vanwege nieuw CAO'. Je moet het type bonus kiezen omdat het gaat om een eenmalige beloning, welke volgens het bijzonder tarief moet worden betaald.

Koppel het nieuwe component aan de grootboekrekening waar je ook de bijzondere beloningen op boekt, of waar je de salarissen op boekt. Dit is afhankelijk van hoe je de uitkering wilt boeken in je financiƫle administratie.

Stap 4
Navigeer naar het salarismenu en ga naar tabblad 'Mutaties' en kies periode 'Juli'. Via deze weg hoef je niet apart naar elke medewerker te navigeren, maar kun je alle eenmalige uitkeringen in 1 scherm toevoegen.

Stap 5
Wanneer je op het plusteken klikt, opent een nieuw scherm. Vink 'Eenmalig' aan, kies datum 1 juli 2018, selecteer de medewerker, selecteer het nieuw aangemaakte component, voeg het bedrag van de eenmalige uitkering toe en klik op 'Bewaar'.
Doe dit voor elke medewerker.