Corrigeren van de jaaropgave via het tabblad 'Financieel - Samenvatting'

Corrigeren van de jaaropgave via het tabblad 'Financieel - Samenvatting'

Het corrigeren van facturen voor het verkrijgen van een correcte jaaropgave kan bij het kind via het tabblad 'Financieel' bij het kopje 'Samenvatting'. Binnen dit tabblad worden alle 'Factuur artikelen' getoond en wordt aangegeven welke artikelen op de jaaropgaven komen te staan.

In dit overzicht worden de gefactureerde maanden, uren, prijs/uur en bedragen weergegeven. Middels het vinkje wordt aangegeven of het 'Artikel' meegenomen wordt op de jaaropgaven en daarmee dus ook of er kinderopvang-toeslag over aangevraagd kan worden door de ouder(s).

De onderstaande 'Factuur artikelen' komen op de jaaropgaven:

  • Aanwezigheid
  • Extra aanwezigheid
  • Vooruitbetaling
  • Subsidie

Inschrijfgeld, kortingen, boetes, luiers, maaltijden en andere activiteiten hebben geen vinkje en zullen niet meegenomen worden op de jaaropgaven. 

Op bovenstaande afbeelding is zichtbaar dat achter het factuur artikel 'Activiteit' geen vinkje staat. Deze komt dus niet terug op de jaaropgaven.

Onderaan de pagina wordt aangegeven welk aantal uren, uurprijs en totaalbedrag er op de jaaropgave komt. Hier wordt per uurprijs aangegeven hoeveel uur geboekt zijn gedurende het jaar.

In het bovenstaande voorbeeld zal er op de jaaropgave een totaal aantal uren van 142,65, een gemiddelde uurprijs van €8,13 en een totaal bedrag van €1160 getoond worden.

Aanpassingen maken
Het is binnen 'Financieel - Samenvatting' ook mogelijk om aanpassingen te maken. Dit is handig wanneer een verkeerd 'Artikel' is gefactureerd of wanneer er een verkeerd 'Aantal uur' is gefactureerd. Het enige wat niet aangepast kan worden is het totaalbedrag. Dit is namelijk betaald door de ouders en daardoor niet meer aan te passen. Onderstaand wordt uitgelegd hoe de aanpassing gemaakt kan worden:

Stap 1
Ga naar het tabblad 'Kinderen' en navigeer naar het betreffende kind.

Stap 2
Klik links op het tabblad 'Financieel' en vervolgens op het kopje 'Samenvatting'.

Stap 3
Klik op de pijl naar beneden om de maand die je aan wil passen, uit te klappen.

Stap 4
Bij de regel klik je vervolgens op het potlood om deze aan te passen.

Stap 5
Op de betreffende regel kan je drie verschillende zaken aanpassen:

1. Factuur artikel aanpassen
Je hebt op 12 januari (voorbeeld hieronder) een 'Activiteit' ingevoerd, maar dit had eigenlijk 'Aanwezigheid' moeten zijn. Wanneer het een 'Activiteit' blijft, zal dit bedrag op de jaaropgave ontbreken. Je kan dit wijzigen in 'Aanwezigheid' en aangeven om hoeveel uur dit ging. Zodra je het aantal uur invult, berekent Bitcare automatisch wat de prijs per uur is voor deze dag.

2. Aanpassen van het aantal uur
Als je een bedrag hebt aangepast op een factuur, maar niet het aantal uur, dan heeft dat gevolgen voor de gemiddelde prijs per uur. Er staat namelijk '1 uur' ingevuld terwijl dit er meer hadden moeten meer zijn. Je kan dit aanpassen door alsnog het correcte aantal uren in te vullen. Bitcare berekent dan automatisch de gemiddelde prijs per uur.

3. Aanpassen van de gemiddelde uurprijs
Als je het correcte aantal uur wilt laten berekenen op basis van de uurprijs, dan voer je in het veld 'Prijs / Uur' jullie uurprijs in. Bitcare berekent dan automatisch het aantal afgenomen uur.

Stap 6
Na het maken van een wijziging klik je op het 'groene vinkje' om de wijziging op te slaan en op het 'rode kruis' om de wijziging te annuleren.

Stap 7
Onder het kopje 'Totaal vergoede uren' wordt het totaal aantal uren, gemiddeld uurtarief en totaalbedrag weergegeven welke op de jaaropgave komen.

Let op: wanneer je deze aanpassing hebt gemaakt naar aanleiding van het 'Concept document in Excel' en de totaal vergoede uren zijn correct, dan kan je hier stoppen. Wanneer je een foutieve en definitieve jaaropgave wilt corrigeren, kan je verder gaan bij stap 8.

Stap 8
Als de gegevens in de 'Samenvatting' correct zijn, kan je eenvoudig en snel de jaaropgave aanmaken via de knop 'Jaaropgave'. De jaaropgave kan je vinden in het tabblad 'Documenten' van het kind.