Digitale handtekening / ondertekenen van contracten en documenten

Digitale handtekening / ondertekenen van contracten en documenten

Digitaal ondertekenen is van deze tijd en nu ook mogelijk met Bitcare.

Het digitaal ondertekenen van documenten bestaat uit de volgende stappen:

1) Digitale handtekening instellen

2) Versturen voor digitale ondertekening naar contractverantwoordelijke ouder

3) Retour ontvangen van digitale handtekening van de contractverantwoordelijke ouder

In de volgende video kun je alvast zien hoe het digitaal ondertekenen werkt: Video digitaal ondertekenen

De kosten voor het digitaal ondertekenen vind je terug op onze website: https://bitcare.com/prijzen/

1) Digitale handtekening instellen:

Stap 1
Navigeer naar de 'Algemene instellingen'.

Stap 2
Klik op 'Digitale handtekening'.

Stap 3
Klik op 'Configureer'.

Stap 4
Vul de gegevens in:
Naam: Naam van de kinderopvang.
Subdomein: Kan je het beste ook de naam van uw kinderopvang gebruiken.
Telefoon: Vul het telefoonnummer van de kinderopvang in.
Kleur: Klik op de codetekst om een kleur te kiezen welke past bij organisatie. Deze wordt getoond als achtergrondkleur van de mail naar de ouder.

2) Versturen voor digitale ondertekening van contractverantwoordelijke ouder

Stap 1
Navigeer naar het kind.

Stap 2

• Controleer of de communicatie op 'Email' staat in het contract bij het kind bij 'Details'.
  • Controleer het e-mailadres van de contractverantwoordelijke ouder.

Stap 3
Klik op het tabblad 'Documenten' bij het kind en klik op de naam van het betreffende document. Om direct een contract aan te maken verwijzen wij je naar deze helpfile.

Stap 4
Klik op 'Bewerken'.

Stap 5
Klik op 'Onderteken document' en controleer nogmaals het mailadres. Klik vervolgens op 'Onderteken'.

Het contract / document wordt vervolgens naar de ouder gemaild, welke het op zijn/haar beurt digitaal kan ondertekenen.

Het document wordt geopend en de ouder kan in het document klikken waar hij/zij de handtekening wilt plaatsen.

De ouder kan vervolgens zijn/haar handtekening zelf tekenen.

Tot slot klikt de ouder rechtsboven op 'Voltooien' en stemt de ouder in met de 'Algemene voorwaarden'.

Let op: de ouder en de kinderopvang (mailadres in de 'Algemene instellingen') ontvangt nog een mail met de bevestiging en het document welke gedownload kan worden voor de eigen administratie.

3) Retour ontvangen van digitale handtekening van de contract verantwoordelijke ouder

Tot slot zie je bij het 'Document' staan dat deze digitaal is 'Ondertekend'.

Dit is ook terug te zien in het rapport 'Digitale handtekeningen' → Rapport digitale handtekeningen