Financieel controle rapport: 'Factuur - controlelijst'

Let op: je kunt dit rapport alleen gebruiken indien je een vast maandbedrag een maand vooruit factureert en achteraf de extra uren van een maand terug

Voor klanten die vooruit een maandbedrag factureren (bijvoorbeeld maart) en achteraf de gerealiseerde en extra planning (in dit voorbeeld januari) is dit handige controle rapport gemaakt. Dit rapport koppelt de actieve contracten met facturen. Het geplande maandbedrag inclusief extra planningen worden vergeleken met het (concept of open) gefactureerde bedrag. Hierdoor kan je snel verschillen achterhalen en verklaren.

Financieel controle rapport: 'Factuur - controlelijst'

Stap 1
Log in op app.bitcare.com of als je al ingelogd bent klik je op 'Start'.

Stap 2
Op de startpagina klik je op 'Rapporten'.

Stap 3
Klik binnen het tabblad 'Rapporten' onder het kopje 'Financieel' voor het rapport 'Factuur - controlelijst'.

Stap 4
Selecteer de locatie en de maand waarvoor je het rapport wilt genereren en klik op 'Verversen'. Vervolgens kan je starten met de controle
.

Hieronder wordt uitgelegd wat er wordt weergegeven door het rapport.

Met dit rapport krijgt je een aantal zaken snel inzichtelijk:
  1. Start en einddatum van het contract (let op bij een '!', deze geeft aan als een contract start of afloopt in de gefactureerde periode)
  2. De extra uren, extra prijs en extra bedrag
  3. Het geplande bedrag, ook wel het vaste maandbedrag genoemd.
  4. Wat er gefactureerd wordt. Dit kunnen zowel de concepten (dus controle vooraf) als open facturen (dus na controle) zijn.
  5. Verschil tussen het geplande bedrag en het gefactureerde bedrag.