Gescheiden ouders optie in Bitcare

Het komt voor dat ouders van een kind zijn gescheiden en de ouders aparte facturen betalen voor het kind. Indien de ouders in Bitcare deze gegevens van elkaar niet mogen inzien dan is er één optie om dit regelen, namelijk het kind twee keer aanmaken (1x onder vader, en 1x onder moeder). Hierbij is het belangrijk om eerst een aantal wijzigingen door te voeren bij het huidige kind dat al in Bitcare staat:

1. Naam van huidig kind wijzigen in 'Profiel'. Dit doe je zodat je weet welk kind bij welke ouder hoort.
  2. Ouder verwijderen in 'Relaties' van het kind.

Naam van huidig kind wijzigen in 'Profiel'

Stap 1
Log in op app.bitcare.com en als je al ingelogd bent klik je op 'Start'.

Stap 2
Zoek het kind op het klik op de naam.

Stap 3
Je bent nu in het 'Profiel' van het kind. Klik vervolgens op het kopje 'Persoonlijk'.

Stap 4
Klik rechts op het potlood naast de naam van het kind. Let op: bij het huidige kind is het verstandig om te kijken wie de contract verantwoordelijke is. Dit is de ouder die je achter de naam van het kind invoert.

Ouder verwijderen in 'Relaties'

Stap 1
Klik op 'Start' en klik vervolgens op 'Kinderen'.

Stap 2
Zoek het kind op en klik op de naam.

Stap 3
Klik links op het tabblad 'Relaties'. Hier zie je de vader en moeder staan.

Stap 4
Klik rechts op het potlood naast de ouder die je wilt verwijderen.

Stap 5
Klik vervolgens links op de knop 'Verwijderen' en klik op 'OK' om te bevestigen.

Kind dubbel aanmaken in Bitcare

Stap 1
Klik op 'Start' en klik vervolgens op 'Kinderen'.

Stap 2
Klik rechtsboven op het '+' om een kind toe te voegen.

Stap 3
Vul alle gegevens in en stel de andere ouder in.

Stap 4
Pas de planning en prijs bij beide profielen van het kind aan.