Gescheiden ouders optie in Bitcare

Het komt voor dat ouders van een kind zijn gescheiden en de ouders aparte facturen betalen voor het kind. Indien de ouders in Bitcare deze gegevens van elkaar niet mogen inzien dan is er in Bitcare de volgende optie:

Kind twee keer aanmaken in Bitcare. Hierbij is het belangrijk om eerst een aantal wijzigingen door te voeren bij het huidige kind dat al in Bitcare staat:

1. Naam van huidig kind wijzigen in 'Profiel'. Dit doe je zodat je weet welk kind bij welke ouder hoort.
  2. Ouder verwijderen in 'Relaties' van het kind.
Naam van huidig kind wijzigen in 'Profiel'
Stap 1
Log in op app.bitcare.com en als je al ingelogd bent klik je op 'Start'.

Stap 2
Zoek het kind op het klik op de naam.

Stap 3
Je bent nu in het 'Profiel' van het kind. Klik vervolgens op het kopje 'Persoonlijk'.

Stap 4
Klik rechts op het potlood naast de naam van het kind. Let op: bij het huidige kind is het verstandig om te kijken wie de contract verantwoordelijke is. Dit is de ouder die je achter de naam van het kind invoert.

Ouder verwijderen in 'Relaties'
Stap 1
Klik op 'Start' en klik vervolgens op 'Kinderen'.

Stap 2
Zoek het kind op en klik op de naam.

Stap 3
Klik links op het tabblad 'Relaties'. Hier zie je de vader en moeder staan.

Stap 4
Klik rechts op het potlood naast de ouder die je wilt verwijderen.

Stap 5
Klik vervolgens links op de knop 'Verwijderen' en klik op 'OK' om te bevestigen.

Kind aanmaken in Bitcare
Stap 1
Klik op 'Start' en klik vervolgens op 'Kinderen'.

Stap 2
Klik rechtsboven op het '+' om een kind toe te voegen.

Stap 3
Vul hier de gegevens in van het kind. Zoals in het voorbeeld vul je achter de naam van de kind moeder of vader in en klik op 'Volgende'.

Stap 4
Kies hier bij de eerste optie voor 'Moeder' of 'Vader' (degene die contract verantwoordelijke wordt van dit kind in Bitcare). Kies voor 'Bestaand' en zoek de ouder op in Bitcare. Klik vervolgens op 'Volgende'.

Stap 5
Voer hier de medische gegevens in van het kind en klik op 'Volgende'.

Stap 6
Voer hier de planning in van het kind waar de ouder de factuur voor moet betalen en klik op 'Volgende'.

Stap 7
Voer hier de prijs in en klik op 'Volgende'. Let op: de prijs wordt niet automatisch in Bitcare ingevoerd bij het kopje 'Prijzen'. Dit moet je dus nog handmatig invoeren.

Stap 8
Klik vervolgens op 'Bewaar' om alle gegevens op te slaan.