Hoe download ik de app 'Bitcare voor ouders'?

Hoe download ik de Bitcare Ouder App?

Ouders met een kind op een kinderopvang die gebruik maakt van Bitcare, kunnen gratis gebruik maken van de Bitcare Ouder App. Met deze app kun je als ouder alle activiteiten en ontwikkelingen van jouw kind volgen gedurende de hele opvangdag. De Bitcare Ouder App is te herkennen aan het volgende icoontje:

Tip: klik op de link hieronder voor een pdf die je ter informatie kunt e-mailen naar de ouders. Ook kun je deze uitprinten en ophangen op een voor de ouders zichtbare plek om hen te wijzen op de Bitcare Ouder App: pdf - uitleg en promotiemateriaal voor ouders

De Bitcare Ouder App werkt op de volgende apparaten:
  1. iOS en Android telefoons
  2. iPads en Android tablets
Je kunt de Bitcare Ouder App op de volgende manier downloaden:

Apple / iOS:

Stap 1
Open de iOS App Store op jouw apparaat. De App Store is ter herkennen aan het volgende icoontje:

Stap 2
Daarna voer je in de zoekbalk 'Bitcare voor ouders' in:

Stap 3

Er opent een scherm met de zoekresultaten.

Stap 4
Druk op 'Download' om de Bitcare Ouder App te downloaden. De app zal zichzelf daarna installeren.

Let op: Bitcare ontwikkelt meerdere apps. Wees er dus zeker van dat je de juiste app download. De Bitcare Ouder App is te herkennen aan de witte achtergrond en de blauwe letters:

Let op: je hebt een Apple ID nodig om de app te kunnen downloaden. Als je niet ingelogd bent met een Apple ID, verschijnt er een scherm met de keuze 'Gebruik bestaande Apple ID' of 'Maak nieuw Apple ID aan'. Als je al een Apple ID hebt dan kun je kiezen voor 'Gebruik bestaande Apple ID' en voer je deze in. Als je nog geen Apple ID hebt, kies je voor 'Maak nieuwe Apple ID aan' om een Apple ID aan te maken.

Stap 5
De Bitcare Ouder App is nu geïnstalleerd op jouw apparaat en je kunt inloggen met jouw inloggegevens.

Let op: als dit de eerste keer is dat je gebruik maakt maken van de Bitcare Ouder App, dan heb je hiervoor een uitnodiging nodig. Neem hiervoor contact op met de kinderopvang. Deze kan je een uitnodiging per e-mail sturen.

Android:

Stap 1
Open de Google Play Store op jouw apparaat. De Google Play Store is te herkennen aan het volgende icoontje:

Stap 2
Daarna voer je in de zoekbalk 'Bitcare voor ouders' in:

Stap 3
Er opent een scherm met de zoekresultaten.

Stap 4
Druk op de app en vervolgens op 'Installeren'. De app gaat zichzelf nu installeren.

Let op: Bitcare ontwikkelt meerdere apps. Wees er dus zeker van dat je de juiste app download. De Bitcare Ouder App is te herkennen aan de witte achtergrond en de blauwe letters:

Stap 5
De Bitcare Ouder App is nu geïnstalleerd op jouw apparaat en je kunt inloggen met jouw inloggegevens.

Let op: als dit de eerste keer is dat je gebruik maakt maken van de Bitcare Ouder App, dan heb je hiervoor een uitnodiging nodig. Neem hiervoor contact op met de kinderopvang. Deze kan je een uitnodiging per e-mail sturen.