Hoe informeer ik ouders over het Coronavirus?

Hoe informeer ik ouders over het Coronavirus?

Zondag 15 maart heeft het kabinet aanvullende maatregelen genomen in de aanpak van het coronavirus. De kinderopvang blijft open voor kinderen van ouders die werken in cruciale beroepsgroepen. De aanvullende maatregelen blijven in ieder geval van kracht tot 6 april 2020.


Het is belangrijk om de ouders de komende tijd goed te informeren. Om je te helpen hebben wij een voorbeeldtekst opgesteld:

Beste ouder/verzorger,

Zondag 15 maart heeft het kabinet aanvullende maatregelen genomen in de aanpak van het coronavirus. De kinderopvang blijft open voor kinderen van ouders die werken in cruciale beroepsgroepen. De aanvullende maatregelen blijven in ieder geval van kracht tot 6 april 2020.

Wanneer je als één van de ouders/verzorgers werkzaam bent in een cruciale beroepsgroep, dien je zelf opvang te organiseren. Lukt dit niet en wil je een beroep doen op onze kinderopvang, dan horen wij dit graag zo spoedig mogelijk. Je kunt ons het beste een e-mail sturen. 

Als je een ouder/verzorger bent die niet werkzaam is in een cruciale beroepsgroep, vraag je je misschien af wat dat betekent voor de gemiste opvang-uren.

Overmacht
Normaal gesproken is je kind van harte welkom op onze kinderopvang. Nu staan we voor een uitzonderlijke, buitengewone situatie. Want als jouw kind of onze medewerker(s) door de aangescherpte richtlijnen van het RIVM thuis moeten blijven, heeft dit een flinke impact op je dagelijks leven en op onze organisatie. Hierdoor spreken we van overmacht. Wij zouden dit ook liever anders zien.

Vanwege de overmachtsituatie is het niet mogelijk om aanspraak te maken op een ruildag of andere vorm van compensatie. Het invoeren van een ruil-, verlof- of ziekte dag is dus niet nodig. Heb je toch verzoeken ingediend? Dan zullen wij deze afwijzen.


De Rijksoverheid heeft laten weten dat ouders gewoon kinderopvangtoeslag blijven ontvangen de komende periode. Daarnaast heeft de  Rijksoverheid ook bepaald dat ouders de eigen bijdrage aan de kinderopvang moeten blijven betalen. Dit betekent dus:
 • Betaal de factuur voor opvang zoals je dat altijd doet.
 • Pas niets aan bij de Belastingdienst voor jouw kinderopvangtoeslag, zo houd je jouw recht op opvang en de toeslag 
 • Je hoeft geen wijzigingen door te geven of jouw kinderopvang stop te zetten. 

Wij rekenen op je begrip voor deze uitzonderlijke situatie. En wij vertrouwen erop dat we je kind(eren) weer snel kunnen opvangen zoals je van ons gewend bent.

Wanneer je nog vragen hebt dan horen wij dat graag.

Met vriendelijke groet,

.........................................

  • Related Articles

  • Bitcare: alles voor ouders

   In dit document vind je alle handige zaken met betrekking tot de introductie van Bitcare bij ouders. Je kunt deze teksten naar eigen wensen aanpassen. Na het doorlezen van dit document ben je helemaal klaar om de ouders optimaal te informeren en ...
  • Hoe kan ik (kinderopvang) communiceren met ouders via Bitcare?

   U kunt op de volgende 4 manieren communiceren met de ouders: U kunt een chatbericht versturen naar een ouder. De ouder ontvangt direct een 'push' bericht en krijgt een melding van het chatbericht. U kunt een document toevoegen bij het kindprofiel bij ...
  • Hoe kan ik uitleggen wat Bitcare inhoudt voor ouders? (tekst voor ouders)

   Om de ouders te informeren dat je gebruik gaat maken van Bitcare, en uit te leggen wat dit inhoudt, kan je de volgende standaardtekst gebruiken: Beste ouder(s)/verzorger(s), Met trots delen wij u mede dat wij vanaf [datum] gebruik gaan maken van een ...
  • Hoe kan ik beide ouders inzicht geven in de facturen?

   Binnen Bitcare is de contract verantwoordelijke geautoriseerd om de facturen in te zien. Om beide ouders inzicht te geven in de facturen is het belangrijk om de ouders als relatie aan elkaar te koppelen. Onderstaand leggen wij graag uit hoe u dit ...
  • Hoe download ik de app 'Bitcare voor ouders'?

   Ouders met een kind bij een kinderopvang die gebruik maakt van Bitcare, kunnen gratis gebruik maken van de Bitcare app voor Ouders. Deze app stelt ouders in staat om de activiteiten en ontwikkelingen van hun kind te volgen gedurende de hele ...