Hoe kan ik als ouder adres- en profielgegevens wijzigen binnen Bitcare?

Hoe kan ik als ouder adres- en profielgegevens wijzigen in Bitcare?

In Bitcare kunnen ouders eenvoudig persoonlijke gegevens toevoegen of wijzigen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een adreswijziging na een verhuizing.

Deze wijzigingen gemaakt door de ouder verschijnen daarna in Bitcare bij 'Nog te doen' en de administratie van de kinderopvang hoeft deze wijzigingen daar alleen nog maar goed- of af te keuren. Al deze wijzigingen worden ook opgeslagen in het kindprofiel onder het tabje ‘Logboek’ inclusief de datum, de naam van de aanvrager en de persoon die de wijziging heeft goed- of afgekeurd.

Hieronder kan je lezen hoe je als ouder de gegevens zelf kunt wijzigen in de Ouder app (optie 1) en op de website (optie 2) en hoe de verwerking van de wijziging verloopt.

Optie 1: Wijzigingen doorgeven via de Bitcare Ouder app

Stap 1
Open de Bitcare Ouder app en log in als je nog niet bent ingelogd.

Stap 2
Druk op de naam van je kind. Een nieuw scherm opent en hier kun je bovenin in de witte balk nogmaals op de naam van je kind drukken. Je bent nu in het persoonlijke profiel van uw kind.

Stap 3
Alle informatie die je als ouder zelf kunt wijzigen is te herkennen aan het 'potloodje' aan de rechterkant van je beeldscherm. Je kunt de volgende gegevens zelf wijzigen:
  1. Persoonlijke informatie
  2. Adres

Stap 4
Voer de gewenste wijziging door bij 'Persoonlijke informatie' of 'Adres'. Zodra je de wijziging hebt ingevoerd klik je op 'Volgende'. Er wordt dan een kort overzicht gepresenteerd van de ingevoerde wijzigingen. Bij een adreswijziging moet je ook een ingangsdatum invoeren waarop de wijziging in zal gaan. Controleer de wijzigingen en als deze correct zijn klik je op 'Bevestig' om deze ter goedkeuring te versturen naar de kinderopvang.

Let op: de wijzigingen zijn nooit direct doorgevoerd, omdat deze eerst moeten worden goedgekeurd door een medewerker van het kinderdagverblijf. Bij een toekomstige adreswijziging zal het nieuwe adres pas zichtbaar worden op de dag van de ingangsdatum.

Stap 5
De wijziging wordt ter goedkeuring verzonden naar de kinderopvang.

Stap 6
Zodra de wijziging is goedgekeurd zie je in het profiel van je kind dat de gegevens zijn aangepast.
Let op: je krijgt hier als ouder geen melding van.

Optie 2: Wijzigingen doorvoeren via het web

Stap 1
Ga naar app.bitcare.com en log in met je persoonlijke account.

Stap 2
Klik op de naam van je kind. Het profiel van je kind wordt nu geopend.

Stap 3
Klik bovenaan op 'Persoonlijk'. Alle informatie die je zelf kunt wijzigen is te herkennen aan het 'potloodje' aan de rechterkant van het betreffende onderwerp. Je kunt de volgende gegevens zelf wijzigen:
  1. Persoonlijke informatie
  2. Adres

Stap 4
Per onderwerp kan je één of meerdere wijziging(en) doorvoeren. Zodra je de wijziging hebt ingevoerd klik je op 'Volgende'. Er volgt dan een kort overzicht van de wijzigingen. In het geval van een adreswijziging moet je ook een ingangsdatum invoeren waarop het nieuwe adres actief wordt. Ook kan de adreswijziging direct bij de relaties van het kind (bijvoorbeeld de ouder(s) of een broer of zus) worden doorgevoerd. Als de wijzigingen correct zijn klik je op 'Bewaar' om deze ter goedkeuring te versturen naar de kinderopvang.

Let op: de wijzigingen worden nooit direct doorgevoerd, omdat deze altijd eerst moeten worden goedgekeurd door een medewerker van het kinderdagverblijf. Bij een toekomstige adreswijziging zal het nieuwe adres pas zichtbaar worden op de dag van de ingangsdatum.

Stap 5
De wijziging wordt ter goedkeuring verzonden naar de kinderopvang.

Stap 6
Zodra de wijziging is goedgekeurd zie je in het profiel van je kind dat de gegevens zijn aangepast.
Let op: je krijgt hier als ouder geen melding van.