Hoe kan ik als ouder credit uren aanvragen? (inhaaluren/tegoed voor verlof/ziekte/nat. feestdagen)

Hoe kan ik als ouder credit uren aanvragen? (inhaaluren/tegoed voor verlof/ziekte/nat. feestdagen)

Binnen Bitcare kunnen ouders credit uren aanvragen wanneer je kinderopvang deze optie vrijgegeven heeft. Wanneer je kind op vaste dagen naar de kinderopvang komt, dien je vaak een vast bedrag per maand te betalen. Het kan voorkomen dat je door omstandigheden minder dagen hebt afgenomen dan waar je als ouder voor hebt moeten betalen. Mogelijke oorzaken zijn nationale feestdagen, verlof en ziekte. Als de kinderopvang werkt met credit planning dan bouw je mogelijk credit uren op voor nationale feestdagen en/of verlof en/of ziekte. Dit zijn dagen waarvoor je betaald hebt, maar niet bent gekomen.

Hoe werken de credit uren?
  1. Het kinderdagverblijf geeft aan of er gewerkt wordt met credit uren. Als je voor alle opties (verlof, ziekte en feestdagen) credit uren opbouwt dan krijg je opbouw zodra je kind op een van de geplande dagen ziek of afwezig is geweest. Als de geplande dag op een feestdag valt bouw je hier ook credit uren voor op als dit van toepassing is op het reglement van het kinderdagverblijf.
  2. Maandag 15 juni staat je kind gepland van 08:00-16:00, maar helaas is je kind die dag ziek. Je voert een ziekmelding in via de Bitcare app voor Ouders. Vervolgens bouw je hierdoor 8 credit uren op die je op een later moment in kunt halen.
  3. Aangezien je door de ziekte van je kind zelf niet kon gaan werken op maandag 15 juni heb je geruild met een collega en ga je werken op woensdag 17 juni. Je hebt wel kinderopvang nodig voor deze dag. Je vraagt een credit planning aan van 08:00-16:00 op woensdag 17 juni. Hierdoor komt je credit uren saldo weer op 0 te staan.
  4. Het kinderdagverblijf gaat kijken of er plek is om je kind op te vangen en keurt het verzoek goed of af. Hier krijg je een melding van op je telefoon. Het verzoek is gelukkig goedgekeurd en je kind wordt woensdag 17 juni opgevangen, zonder dat dit je extra geld kost!
Let op: credit uren zijn een jaar lang geldig tot 31 december en kunnen niet meegenomen worden naar het volgende jaar

Credit uren aanvragen via de Bitcare app voor Ouders

Stap 1
Log in op de Bitcare app voor Ouders of download de app als je hier nog geen gebruik van maakt.
Helpfile voor downloaden van de app: Hoe download ik de Bitcare app voor Ouders?

Stap 2
Druk op je kind en op het tabblad 'Planning' binnen de app en selecteer de dag waarvoor je verlof of ziekte wil melden. Credit uren voor feestdagen worden automatisch toegewezen aan het saldo als de feestdag geweest is.

Let op: Je krijgt voor de feestdag geen saldo als je kind op de dag van de feestdag normaal geen planning hebt.

Stap 3
Selecteer de dag dat je kind afwezig is en druk rechtsboven op het '+'. In dit voorbeeld is David Bronson ziek op maandag 15 juni. De ziekte wordt ingevoerd voor deze dag. David had deze dag 8 uur aanwezig geweest en bouwt hierdoor 8 credit uren op.

Stap 4
Zodra je gebruik wilt maken van de credit planning ga je naar hetzelfde scherm waar je de planning kunt aanvragen of wijzigen. Je drukt op het '+' rechtsboven en kiest voor 'Credit planning'.

Stap 5
Hier voer je in wanneer en op welke locatie je de credit planning wilt inhalen. Bij het aanvragen zie je ook hoeveel credit uren je nog hebt.
Let op: Je kunt nooit meer credit planning aanvragen dan het aantal resterende credit uren saldo.

Stap 6
Zodra de credit planning is goed- of afgekeurd door het kinderdagverblijf ontvang je hier een notificatie van op de Bitcare app voor Ouders. Als je in de planning van je kind kijkt kan je ook zien dat de dag is goed/afgekeurd doordat deze niet meer gestreept wordt weergegeven.

Credit uren aanvragen via het web

Stap 1
Ga naar https://app.bitcare.com/ en of klik op 'Home' als je al bent ingelogd.

Stap 2
Voer in waarom je kind afwezig is. Dit kan verlof of ziekte zijn. Credit uren voor feestdagen worden automatisch toegewezen aan het saldo als de feestdag geweest is. Je krijgt voor de feestdag geen saldo als je kind op de dag van de feestdag normaal geen planning heeft.

Stap 3
Vul verlof of ziekte in voor je kind. In onderstaand voorbeeld is gekozen om verlof aan te vragen. David is 8 uur afwezig op 1 juni 2017.

Let op: het credit uren saldo wordt pas aangevuld met de afwezigheid van 1 juni op het moment dat de datum gepasseerd is. Credit uren worden nooit vooraf verkregen.

Stap 4
Nadat 1 juni 2017 is gepasseerd heb je een credit uren saldo van 8 uur. Je wilt op 24 juni 2017 graag dat David opgevangen wordt van 08:00-16:00. Je gaat voor deze dag dus een credit planning aanvragen. Bij de opties uit stap 2 zie je nu ook de optie 'Credit' staan. Deze optie klik je aan.

Stap 5
Hier voer je in hoeveel uren je wilt inhalen en op welke datum. Je kunt niet meer uren aanvragen dan je saldo. Bij de aanvraag zie je ook staan wat je huidige saldo aan credit uren is. Je voert de aanvraag in en klikt op 'Bewaar'.

Stap 6
Je aanvraag komt binnen bij het kinderdagverblijf. Als het kinderdagverblijf de aanvraag heeft goed- of afgekeurd ontvang je hier rechtsboven bij het '!' een notificatie van.

Via het tabblad 'Planning' via 'Jaar' kan je ook het credit saldo bekijken.

Vragen over credit uren
  1. Wanneer krijg ik de credit uren toegewezen?
    Je krijgt alleen credit uren voor dagen die in het verleden liggen. Dit is bewust zo gedaan om het overzichtelijk te houden voor de planning binnen het kinderdagverblijf. Als de dag in het verleden ligt heb je ook pas recht op de credit uren, omdat het dan zeker is dat je kind de betaalde dag niet is gekomen.
  1. Wanneer worden de aangevraagde credit uren van het openstaande saldo afgetrokken?
    Zodra je de aanvraag hebt ingediend worden de uren in mindering gebracht op het openstaande credit uren saldo.
  1. Is het mogelijk om een negatief credit uren saldo te hebben?
    Een negatief credit uren saldo is niet mogelijk. Je kunt nooit meer credit uren aanvragen dan het openstaande saldo.
  1. Hoe bouw ik credit uren op?
    Dit is afhankelijk van het kinderdagverblijf. Ieder kinderdagverblijf kan bepalen of er gewerkt wordt met credit uren. Als er gewerkt wordt met credit uren kan het kinderdagverblijf aangeven of de opbouw is bij feestdagen, ziekte en verlof. Per optie kan het kinderdagverblijf aangeven of hier credit uren opbouw voor wordt gegeven. Er worden alleen credit uren gegeven als je kind op de dag oorspronkelijk een planning had.
  1. Per wanneer bouw ik de credit uren op?
    Dit is afhankelijk van het kinderdagverblijf. Het kinderdagverblijf mag aangeven vanaf welke datum er credit uren worden opgebouwd en voor wat voor dagen (ziekte / verlof / nationale feestdagen).