Hoe kan ik een declaraties indienen via de mobiele app? - Bitcare

Hoe kan ik declaraties indienen via de mobiele app?

Via de mobiele app van Bitcare kan je makkelijk en snel declaraties indienen. Ook kan je de status van ingediende declaraties zien zodat je kunt bijhouden wat er met de declaraties gebeurt. Hoe je declaraties invoert via de app wordt hieronder uitgelegd. Wil je een declaraties indienen via de web app? Bekijk dan deze helpfile.

Stap 1
Klik op 'Declaraties' op het dashboard in de app. Op het dashboard vind je een overzicht met het aantal reeds ingevoerde, goedgekeurde, betaalde en afgewezen declaraties.
In het scherm dat verschijnt vind je alle reeds ingevoerde declaraties. Naast de declaraties staan de statussen van declaraties (zie afbeelding hieronder). Er zijn 4 mogelijke statussen:
  1. 'Ingevoerd': De declaratie is ingevoerd en wacht op de beoordeling door de persoon die daarvoor aangewezen is;
  2. 'Goedgekeurd': De ingediende declaratie is door de persoon die deze moet beoordelen goedgekeurd;
  3. 'Betaald': De ingediende declaratie is door de persoon die deze moet beoordelen goedgekeurd en betaald;
  4. 'Geannuleerd': De ingediende declaratie is door de persoon die de declaratie indient verwijderd voordat deze is beoordeeld;
  5. 'Afgewezen': De ingediende declaratie is door de persoon die deze moet beoordelen beoordeeld en afgewezen.

Stap 2
Wanneer je op het witte plusteken rechtsboven in klikt (IOS-app), kan je declaraties toevoegen. Je kunt kiezen tussen 'Declareer bon' en 'Registreer kilometers'.

Wanneer je voor 'Declareer bon' kiest, kun je een foto van de bon en een omschrijving toevoegen. Daarna kun je ook het kostentype selecteren. Hier bestaat de keuze uit de volgende opties:
  1. Kantoorbenodigdheden: Hier kun je de kosten van de kantoorbenodigdheden declareren.
  2. Openbaar vervoer: Hier kun je de kosten van het openbaar vervoer declareren.
  3. Parkeren: Hier kun je de kosten voor het parkeren declareren.
  4. Eten en drinken: Hier kun je de kosten voor het eten en drinken declareren.
  5. Andere kosten: Hier kun je de kosten declareren die niet onder de andere opties vallen.
  6. Telefoon: Hier kun je de kosten van je telefoonrekening declareren.
Vul hierna het te declareren bedrag in. Indien nodig, kun je hier ook het belastingpercentage (0%, 6%, 9% of 21%) invullen onder het kopje BTW (deze staat standaard op 0%). Specificeer de datum van aanvraag en voeg eventueel nog een uitleg toe.
Klik hierna rechtsboven op 'Bewaar'. De declaratie is ingediend.

Wanneer je voor 'Registreer kilometers' kiest, kun je het aantal gereden kilometers, het startpunt, het eindpunt, de totale afstand en de kilometerprijs (aantal cent per kilometer waar je recht op hebt vanuit de organisatie) noteren. Ook hier kan je een foto en omschrijving toevoegen. Klik nadat alles is ingevuld op 'Bewaar' en de declaratie is opgeslagen.