Hoe kan ik een flex plan van een medewerker in Humanwave krijgen wanneer al verlof of ziekte op dezelfde dag staat?

Hoe kan ik een flex plan van een medewerker in Humanwave krijgen wanneer al verlof of ziekte op dezelfde dag staat?

Plannen van medewerkers doe je vanuit Bitcare. Met de integratie tussen Bitcare en Humanwave stuur je de medewerkers planningen die je in Bitcare gemaakt hebt door naar Humanwave.

Wanneer je echter een flex plan bij de medewerker in Bitcare hebt ingevoerd op een dag waar al verlof of ziekte staat (of andersom), dan komt deze niet door naar Humanwave. Om er toch voor te zorgen dat dit flex plan in Humanwave komt, kun je de volgende stappen doorlopen:

Let op: normaal gesproken dien je volledig vanuit Bitcare te plannen. Alleen in dit uitzonderlijke geval dat je een flex plan 'onder' een ziekte of verlof wilt aanmaken dien je onderstaande stappen te doorlopen.

Flex plan in combinatie met ziekte of verlof op dezelfde dag

Stap 1
Maak in Bitcare het flex plan aan zoals je dat normaal gesproken zou doen.

Stap 2
Wanneer er al een ziekte/verlof op die dag in Humanwave zou staan, dan kun je het beste in Humanwave hetzelfde flex plan aanmaken.

Indien je een flex plan onder een ziekte aangemaakt hebt ben je nu klaar en staat alles goed in Bitcare en Humanwave.

Extra stappen bij flex plan in combinatie met verlof op dezelfde dag

Stap 3 - alleen indien je een flex plan onder een verlof gezet hebt

Indien je een flex plan onder een verlof gezet hebt dien je een extra stap te doorlopen om te zorgen dat het verlofsaldo klopt
Ga naar de planning van de medewerker en selecteer bovenin 'Lijst' en klik op het potloodje achter het betreffende verlof.

Stap 4 - alleen indien je een flex plan onder een verlof gezet hebt

Pas de uren in het volgende scherm aan door hier de uren van het flex plan (of meerdere flex plannen die onder dit verlof vallen) aan de huidige stand toe te voegen en klik op bewaar.
Bijvoorbeeld: voor bewerking stond het aantal uren op 8.00 uur. Wanneer je een flex plan van 4 uur toegevoegd hebt, dien je deze uren aan te passen naar 12.00 en klik je op bewaar.
Zo is je verlofsaldo weer volledig kloppend.