Het is mogelijk om foutief ingevoerde kinderen, ouders en medewerkers zelf uit Bitcare te verwijderen. Bijvoorbeeld als het kindje wel is aangemaakt, maar nooit gestart is op jouw kinderopvang.
Let op: wij willen benadrukken dat hier zorgvuldig mee dient te worden omgegaan. Vaak is het beter om het contract af te laten lopen door het contract een einddatum te geven. Na het aflopen van het contract wordt de desbetreffende persoon dan automatisch op inactief gezet, maar het profiel en de historie blijft wel bewaard.
Verwijderen van een kind of een ander contact
Stap 1
Stap 2
Op de startpagina klik je op 'Kinderen'. Zoek het kind wat je wil verwijderen uit Bitcare en klik op de naam van het kind.
Stap 3
Klik linksboven op het tandwieltje naast de naam van het kind:
Stap 4
Klik op 'Verwijder'.
Let op:
- Bij het verwijderen van kinderen moet je niet vergeten om de eventuele ouders ook uit het systeem te verwijderen. Dit kun je op dezelfde manier als je bij het kind hebt gedaan door middel van het 'tandwieltje' naast de naam van de ouder.
- Wanneer je op 'Ok' klikt, verwijder je het profiel definitief uit Bitcare en is deze niet meer terug te vinden.