Hoe kan ik een ruildag aanvragen via de mobiele app?

Hoe kan ik een ruildag aanvragen via de Bitcare medewerker app?

Vraagt jouw werkgever of jij zelf je ruildagen wilt doorgeven? Bijvoorbeeld dat je op woensdag komt in plaats van op vrijdag? Of dat je vandaag vanuit huis werkt in plaats van op kantoor? Ruildagen kun je zelf heel gemakkelijk aanvragen via de Bitcare medewerker app.

Hoe vraag ik een ruildag aan?
  1. Open de Bitcare medewerker app, en klik door naar de planning.
  2. Klik op de datum en klik daarna eronder op het vaste plan welke je wilt ruilen. In dit voorbeeld willen we de vrijdag 10 september ruilen naar een andere dag.
  3. De details van het vaste plan openen. Klik nu rechtsboven op de pijltjes in tegengestelde richtingen. Er opent zich een nieuw venster om de ruildag aan te vragen.

1.            2.            3. .

Je kunt het vaste plan op verschillende manieren ruilen:
  1. Het hele blok naar een andere dag ruilen:
    Pas dan in de regel 'Naar' de datum aan. De vrijdag wordt bijvoorbeeld naar de woensdag geruild.
  2. Het hele blok op dezelfde dag naar een ander moment ruilen:
    Pas dan in de regel 'Naar' het starttijdstip aan, bijvoorbeeld van 09:00 uur naar 08:00 uur. Het vaste plan wordt dan verschoven naar 08:00 tot 17:30 uur.
  3. Een deel van het blok naar een ander moment ruilen:
    Zet de optie "Deel van tijdvak" aan en pas de 'van' en 'tot' tijden aan naar de uren die je wilt wegruilen. Bijvoorbeeld: 15:00-17:00 uur.
  4. Het hele blok ruilen naar een andere locatie op dezelfde dag:
    In dit geval pas je enkel het veld 'Locatie' aan.

Hoe kan ik ruildagen gebruiken bij variabel thuiswerken?

Je kunt ruildagen ook gebruiken om in de planning te registreren wanneer je als medewerker vanuit huis wilt werken. Navigeer naar de dag waarop je wilt thuiswerken en vraag een ruildag aan.
Laat de datum en tijden ongewijzigd. Pas enkel het veld 'Locatie' aan naar de locatie 'Thuiswerken'.

Let op
:
 je kunt alleen ruilen naar de locatie thuiswerken wanneer deze locatie beschikbaar is binnen de organisatie.