Hoe kan ik een ruildag aanvragen via de mobiele app?

Vraagt jouw werkgever of jij zelf je ruildagen wilt doorgeven? Bijvoorbeeld dat je op woensdag komt in plaats van op vrijdag? Of dat je vandaag vanuit huis werkt in plaats van op kantoor? Ruildagen kun je zelf  gemakkelijk aanvragen via de mobiele app.

Hoe vraag ik een ruildag aan?
  1. Open de mobiele app, en klik door naar de planning.
  2. Ga naar de datum, en klik op het vaste plan welke je wilt ruilen.
  3. In het geval van het voorbeeld, willen we de vrijdagmiddag ruilen naar een ander moment.
  4. De details van het vaste plan openen. Rechts zie je het ruil-symbool, klik hierop.
  5. Je komt nu in het aanvraagscherm.

Je kunt het vaste plan op verschillende manieren ruilen:
  1. Ruil het hele blok (12:30 tot 17:00 uur in het geval van het voorbeeld) naar een andere dag. Pas dan in de regel 'Naar' de datum aan. De vrijdagmiddag wordt bijvoorbeeld naar de woensdag geruild.
  2. Ruil het hele blok (12:30 tot 17:00 uur) naar dezelfde dag naar een ander moment. Pas dan in de regel 'Naar' het tijdstip aan, bijvoorbeeld naar 18:00 uur. Het vaste plan wordt dan verschoven naar 18:00 tot 22:30 uur.
  3. Ruil een deel van het blok naar een ander moment. Schuif de optie "Deel van tijdvak" om en pas 'van-tot' aan naar de uren die je wilt wegruilen. Bijvoorbeeld: 15:00-17:00 uur.
  4. Ruil het hele blok naar een andere locatie op dezelfde dag. Pas dan enkel Locatie aan.
Hoe kan ik ruildagen gebruiken in combinatie met variabel thuiswerken?
Je kunt ruildagen ook inzetten om te registreren wanneer medewerkers vanuit afwisselend huis werken. Navigeer naar de dag waarop je wilt thuiswerken en vraag een ruildag aan.
Laat de datum en tijden ongemoeid, pas enkel de locatie van het kantoor naar de locatie Thuiswerken.
Let op: je kunt alleen ruilen naar de locatie thuiswerken wanneer deze optie beschikbaar is in de organisatie.