Hoe kan ik extra verlof toekennen aan medewerkers op basis van dienstjaren? - Bitcare

Hoe kan ik extra verlof toekennen aan medewerkers op basis van dienstjaren?

Het verlof van medewerkers wordt in Bitcare berekend volgens de opbouw die is ingesteld in de organisatie of volgens individuele afspraken. Wanneer je bij een medewerker kiest voor verlofopbouw 'Volgens de organisatie', worden de gegevens gebruikt die je hebt ingesteld in de organisatie instellingen bij 'Verlof en verzuim'. Naast het instellen van het aantal uren/dagen verlof, kan je hier ook de extra verlofopbouw instellen op basis van het aantal dienstjaren.

Stap 1
Ga via Start naar 'Instellingen'.

Stap 2
Ga naar het tabblad 'Verlof en verzuim'.

Stap 3
Voor het aanpassen van het verlofopbouw 'Volgens de organisatie' klik je op het potlood rechts naast 'Verlof'.

Stap 4
In het venster dat verschijnt kan je wijzigingen aanbrengen.

Onderaan zie je staan 'Extra verlof gebaseerd op de senioriteit van de medewerker'.
Selecteer wat van toepassing is en wanneer je wilt dat Bitcare het extra verlof gaat berekenen.
  1. Ja, op basis van start van het jaar.
  2. Ja, in de maand van de senioriteit.
  3. Ja, op het basis van het einde van het jaar.
Stap 5
Je kan daarna het aantal senioriteitsjaren (aantal jaren minimaal in dienst tot maximaal in dienst) instellen en hoeveel uren extra verlof de medewerker krijgt op basis van deze jaren. Dit kan je voor meerdere leeftijdscategorie├źn doen door op het plusje te klikken.

Let op: In het CAO wordt een specifieke richtlijn benoemd, kijk goed na of de medewerker hiervoor in aanmerking komt.

Stap 6
Wanneer je klaar bent klik je op 'Bewaar'. Alle veranderingen worden zo opgeslagen.