Hoe kan ik gegevens 'ophalen' en 'aanleveren' vanuit Humanwave?

Hoe kan ik gegevens 'ophalen' en 'aanleveren' vanuit Humanwave?

Er is een integratie gemaakt tussen Bitcare en Humanwave om de gegevens van de medewerkers heen en weer te kunnen sturen zodat jij Bitcare en Humanwave optimaal kan inzetten in jouw kinderopvang. Denk hierbij aan medewerkergegevens, de planningen en het verlof en verzuim. 


Bitcare ga je gebruiken voor de personeelsplanning en tijdsregistratie, kindadministratie en oudercommunicatie.

Humanwave ga je gebruiken voor alle personeels/HR- en salariszaken.Hoe werkt het 'ophalen' van gegevens vanuit Humanwave?

Automatisch gegevens ophalen

De medewerkergegevens worden vanuit Humanwave elke 4 uur automatisch opgehaald. Dit betekent dat het verlof en verzuim in Humanwave elke 4 uur wordt bijgewerkt in Bitcare. De verlof en ziekte verzoeken keur je goed/af in Humanwave. Want alle alle personeels/HR- en salariszaken doe je in Humanwave.

 

Handmatig gegevens ophalen

Wil jij direct up-to-date zijn, dan kun je altijd de gegevens ophalen vanuit Humanwave. 

Dit doe je als volgt: 

 1. Ga in het linkermenu in Bitcare naar het tabblad ‘Humanwave’.

 2. Klik op ‘Ophalen’ bovenin het menu.

 3. De periode rechtsboven laat je altijd staan op deze maand. Alle gegevens zoals deze nu in Humanwave staan worden voor je  opgehaald.

 4. Klik op ‘Voorvertoning gegevens’ om te bekijken van welke medewerkers de gegevens opgehaald worden. Hier zie je alle actieve medewerkers.

 5. Klik op ‘Haal gegevens op van Humanwave’ om de gegevens definitief op te halen vanuit Humanwave.

 

 


 Hoe werkt het 'aanleveren' van gegevens naar Humanwave?


De planningsgegevens en tijdsregistratie moet jij zelf aanleveren aan Humanwave. Je wilt er namelijk zeker van zijn dat de juiste uren naar Humanwave worden gebracht voor het verlof en de afhandeling van de uren en correcte loonstroken.

 

Controle en correcties

Hoe ga je het beste te werk:

 1. Controleer op maandag (of in ieder geval het begin van de week) de planning en/of tijdsregistratie van de afgelopen week. Dit kan via ‘Rapporten’ → ‘Personeel’.

  1. Maak aanpassingen zodat je zeker weet dat de planning en/of tijdsregistratie correct in Bitcare staat.

 2. Staan de gegevens van de afgelopen week er juist in (is alles 100% in orde), dan ga jij de planning en tijdsregistratie aanleveren aan Humanwave. Je wilt immers dat de juiste en actuele realisatie gegevens in Humanwave terugzien en ook geen verschillen zien tussen Bitcare en Humanwave.

 3. In ieder geval 1x per week ga je de gegevens aanleveren aan Humanwave. Dit omdat jij wekelijks de uren afhandelt in Humanwave. Ons advies is om dit op een vast moment te doen en bij voorkeur aan het begin van de week. Tip: zet ‘m in je agenda.

 

De gegevens aanleveren aan Humanwave gaat als volgt: 

 1. Ga in het linkermenu in Bitcare naar het tabblad ‘Humanwave’.

 2. Klik op ‘Aanlevering’ boven in het menu.

 3. Bij de periode rechtsboven selecteer je de maand waarvoor je de gegevens wilt aanleveren. Bitcare zet automatisch de planningen en tijdsregistraties over van de de huidige maand en de maand daarvoor om er zeker van te zijn dat je geen verschillen krijgt tussen Bitcare en Humanwave en niets vergeet. 

 4. Klik op ‘Voorvertoning gegevens’ om te bekijken van welke medewerkers de gegevens verstuurd worden. Hier zie je alle actieve medewerkers.

 5. Klik op ‘Stuur data naar Humanwave’ om de gegevens definitief naar Humanwave op te sturen. Let op: Wanneer nu blijkt dat je iets vergeten bent of iets niet goed hebt gedaan dan pas je dit aan in Bitcare en lever je opnieuw aan zoals beschreven in de bovenstaande stappen. De gegevens in Humanwave worden dan overschreven.