Hoe kan ik in één keer meerdere prijzen aanpassen voor kinderen (prijsstijging)?

Hoe kan ik in één keer meerdere prijzen aanpassen voor kinderen (prijsstijging)?

Mocht je een nieuw tarief gaan hanteren en dit niet per kind in willen stellen dan kan dat met Bitcare.
Voor een video uitleg hierover klik hier

Stap 1
Log in op app.bitcare.com of als je al ingelogd bent klik op 'Start'.

Stap 2
Klik op de homepagina op 'Instellingen'.

Stap 3
Vervolgens klik je links in het menu op de locatie waarvoor je de instellingen wilt wijzigen.

Stap 4
Klik bovenin op het kopje 'Prijzen'.

Stap 5
Door op 'Prijzen bijwerken' te klikken kan je de prijs voor meerdere (huidige) kinderen aanpassen. Bij verschillende uurprijzen voor bijvoorbeeld het kinderdagverblijf en de BSO kan je deze handeling herhalen per locatie.

Stap 5
Selecteer om welke aanwezigheidsprijs ('Aanwezigheid' of de 'Extra aanwezigheid') het gaat en stel de nieuwe prijs en ingangsdatum in.

Let op: begin altijd met de hoogste prijs. Wij raden dit aan omdat alle prijzen van dezelfde waarde worden veranderd. Stel jullie opvang heeft een prijs van € 6,50 en een prijs van € 7,00 en je wilt alle prijzen verhogen met € 0,50. Wanneer je begint met de prijs van € 6,50 te verhogen naar € 7,00 en daarna de prijzen van € 7,00 naar € 7,50, dan neemt Bitcare alle prijzen mee in deze tweede verhoging. Dus ook de al verhoogde prijzen van € 6,50 naar € 7,00. Begin daarom altijd met de hoogste prijs.

Let op: wanneer de huidige prijs €6,85 is en je verhoogt deze naar €6,90, dan worden alle huidige prijzen van €6,85 aangepast per de geselecteerde datum. Dit betekent dat de oude prijzen nog gewoon zichtbaar blijven, maar na de ingevoerde datum niet meer geldig zijn. De nieuwe prijzen zijn de toekomstige prijzen.

Stap 6
Klik op 'Volgende' en klik op 'Bewaar'.

Je hebt nu de prijzen van de huidige kinderen van de geselecteerde locatie aangepast. Dit kan je controleren via het onderstaande rapport.
Wil je ook de prijzen voor alle kinderen die je in de toekomst verwacht, dan kan je de stappen volgen vanaf stap 7!

Stap 7
Je blijft op de pagina en het kopje 'prijzen' bij de algemene instellingen. Wanneer je dit al afgesloten hebt kan je de stappen 1 t/m 4 nogmaals doorlopen.
Wanneer je de prijzen voor de huidige kinderen hebt aangepast, is de prijs voor de nieuwe kinderen niet mee veranderd.

Stap 8
Voeg bij de nieuwe prijzen voor zowel de 'Aanwezigheid' als 'Extra aanwezigheid' in. Wanneer dit juist ingevoerd is en je hebt het gecontroleerd, kan je rechts onderin op 'bewaar' klikken.

Nu zijn alle prijzen voor zowel de huidige als voor de toekomstige kinderen aanpast voor het komende jaar.
In het onderstaande rapport kan je de prijzen van de huidige kinderen controleren.

Tip! Via het 'Rapport' op de Startpagina kan je bij 'Prijslijst' controleren of de prijzen van de huidige kinderen juist zijn aangepast.
Let op:
 selecteer de juiste maand voor dit rapport, dit is de maand wanneer de nieuwe prijzen gaan gelden.