Verlof aanvragen - Bitcare

Hoe kan ik verlof aanvragen via de mobiele app?

Via de app kan je makkelijk en snel verlof aanvragen. Dit doe je als volgt:

Stap 1
Klik op 'Verlof' op het dashboard van de app.

Stap 2
Klik vervolgens op het witte plusteken, rechtsboven in (Bitcare voor iOS)

Stap 3
In het menu dat verschijnt kun je aangeven wat voor verlof je wilt aanvragen.
  1. Verlof: Hier kun je verschillende soorten verlof aanvragen. Dit zijn:
    1. Verlof: Een weekje vrij tijdens de kerstvakantie.
    2. Zorgverlof: Wanneer je een paar dagen thuis voor je zieke kind wilt zorgen.
    3. Zwangerschapsverlof: Wanneer je zwanger bent.
    4. Calamiteitenverlof: Wanneer bijvoorbeeld de waterleiding thuis is gesprongen.
    5. Studieverlof: Wanneer je tijd krijgt om tijdens werktijd te studeren.
    6. Bijzonder verlof: Wanneer je een begrafenis of trouwerij hebt
  1. Ziek: Wanneer je je ziek meldt, kan je aangeven vanaf welk moment (datum en tijd) de ziekte begon en wanneer je verwacht weer beter te zijn. Ook kan hier een notitie worden toegevoegd bijvoorbeeld over de aard van de ziekte.
  2. Dokter/tandarts: Hier kan je verlof in verband met een afspraak met de dokter of de tandarts aanvragen. Hier kan je de datum en tijd aangeven van de afspraak en een notitie plaatsen als dat gewenst is.
In dit menu kan ook overwerk, plus- en minuren en flexibele uren worden geregistreerd. Hoe deze functies werken wordt uitgelegd in de helpfile: Hoe kan ik wijzigingen in de planning doorgeven via de mobiele app?

Stap 4
Wanneer je de verlofaanvraag hebt ingevuld, dien je rechts bovenaan op 'Opslaan' te klikken. Wanneer je dit doet, is de verlofaanvraag ingediend.