Hoe kan ik verlof uitbetalen? - Bitcare

Hoe kan ik verlof van een medewerker laten uitbetalen?

Wanneer je het opgebouwde verlof van een medewerker wil uitbetalen kan je dit doen door het verlof van de medewerker te verkopen. Hoe je dit verlof laat uitbetalen, lees je hier. Je kunt dit voor iedere werknemer doen, niet alleen de werknemers die uit dienst gaan.

Stap 1
Ga in het profiel van de medewerker in het linkermenu naar 'Planning'. Onder het tabblad 'Jaar', staat er naast 'Beschikbaar verlof' hoeveel verlof er nog beschikbaar is bij de medewerker.

Stap 2
Druk op het plusteken rechts bovenin en kies daarna 'Verlof verkopen'.
Het aantal uren/dagen die je verkoopt zal van het 'Beschikbaar verlof' af worden getrokken en het verlof wat ingevoerd is wordt als brutobedrag bij het salaris van de medewerker opgeteld.
Onder "Extra uren" vind je de uitbetaalde verlofuren terug.

Goedkeuren en verwerken met het salaris door de HR-verantwoordelijke
Stap 1
Ben je zelf niet de Supervisor in Bitcare, dan komt de aanvraag voor het uitbetalen terecht bij de verantwoordelijke.
Wanneer het kopen of verkopen wordt goedgekeurd, dan wordt deze klaar gezet onder 'Salaris'.
In het kopje 'Nog te doen' zie je nu 'Verlof kopen' staan bij de desbetreffende medewerker. Je selecteert het verzoek en klikt op 'Geselecteerde items afhandelen'.

Stap 2
Vervolgens kun je kiezen hoe je het gekochte verlof wilt afhandelen. Hier is het meest voor de hand liggend om dit te verrekenen via het salaris. Je kiest hier dus voor 'Betalen via salaris' en selecteert de betalingsperiode waar het bedrag moet worden ingehouden. Klik op 'Bewaar' om de wijziging op te slaan.

Stap 3
Na het opslaan van de wijziging klik je linksboven op 'Start'. Klik op het tabblad 'Mensen' en klik op de naam van de medewerker.

Stap 4
Klik bij de medewerker op het tabblad 'Arbeidsrelatie' en klik binnen de arbeidsrelatie op het tabblad 'Planning'.
Hier wordt onder andere het gekochte verlof van de medewerker op weergegeven.