Hoe ken ik medewerkers een rol toe?

Hoe ken ik medewerkers een rol toe?

Voordat u medewerkers uit kunt nodigen is het verstandig om deze medewerkers eerst een rol toe te kennen. Dit omdat de medewerkers, afhankelijk van de rol rechten krijgt om bepaalde zaken al dan niet in te zien en aan te passen of toe te voegen. U kunt ook aangeven of medewerkers alleen op locatie niveau of op organisatie niveau gegevens in mogen voeren/aanpassen.

Stap 1

Klik op het tabblad ‘Autorisatie’ en klik op het '+' om een rol toe te voegen.


Stap 2

  1. Selecteer de juiste ‘Medewerker'.
  2. Wanneer u de medewerker op locatie niveau gegevens in wilt laten voeren selecteert u bij ‘Locatie’ de locatie. Wanneer u een medewerker op organisatie niveau gegevens in wilt laten voeren selecteert u 'Alle' bij 'Locatie'.
  3. Selecteer vervolgens de ‘Rol’ en voer een startdatum in. Als u wilt dat de de rol tijdelijk is kunt u een einddatum invoeren.
    Einddatum wordt vaak gebruikt als de rol tijdelijk is, omdat werkzaamheden van bijvoorbeeld een collega die op vakantie is worden overgenomen. Ook wordt hier vaak de einddatum van het contract van de medewerker ingevoerd.




Voor een overzicht van alle 'Rollen en rechten' voor Bitcare en Bitcare Personeel verwijzen wij u graag naar de volgende help file: 

Rollen-en-rechten-bitcare-personeel


    • Related Articles

    • Hoe wijzig ik de functie/rol/rechten van een medewerker op het web?

      Binnen Bitcare kunnen de functie/rol/rechten van een medewerker gewijzigd worden. In onderstaande stappen wordt uitgelegd hoe dit gewijzigd kan worden. Stap 1 Je logt in op app.bitcare.com of als je al ingelogd bent klik je op 'Start'. Stap 2 Op de ...
    • Overzicht rollen en rechten (autorisatie)

      Er zijn verschillende rollen en rechten die aan een medewerker verleend kunnen worden. In de bijlage vind je een overzicht waarin word weergegeven wat per rol de rechten zijn voor de betreffende medewerker wanneer je werkt met Bitcare Personeel. Er ...
    • Hoe kan ik de inlog-rechten intrekken?

      Als je voor een medewerker of ouder de inlog-rechten wilt intrekken, zodat ze geen toegang meer hebben tot Bitcare, kan je dit doen door onderstaande stappen te volgen. Het voorbeeld wordt gegeven voor een medewerker. (Om de rechten van de ouder te ...
    • Hoe plan ik een medewerker op één of meerdere locaties en groepen?

      Bij het tabblad 'Arbeidsrelatie' van de medewerker kan een medewerker gekoppeld worden aan één of meerdere locaties en groepen. Stap 1 Log in op app.bitcare.com of als je al ingelogd bent klik je op 'Start'. Stap 2 Klik op het kopje 'Medewerkers' en ...
    • Kunnen medewerkers inloggen met één en hetzelfde account? (groepsaccount / groepsinlog)

      Voor het werken met de iPad is het handig om te werken met een groepsaccount. Het grote voordeel hiervan is dat iedereen inlogt op dezelfde wijze op de iPad en er geen verschillende inlog accounts voor de iPad gebruikt hoeven te worden. U dient deze ...