Hoe maak ik een creditfactuur aan op het web?

Een open factuur verwijderen mag boekhoudkundig niet. De enige manier om een fout recht te zetten in de factuur is om de 'foute' factuur te crediteren en vervolgens een nieuwe aan te maken. Naast het lezen van deze helpfile kan je ook onze Youtube video bekijken over het aanmaken van een creditfactuur.

Stap 1
Klik op de startpagina op het tabblad 'Financieel'.

Stap 2
Je zit nu in het facturatie gedeelte van Bitcare. Klik op de factuur die je wilt crediteren.

Stap 3
De factuur is nu geopend. Klik bovenaan op 'Creditfactuur'.

Stap 4
Nu wordt de creditfactuur geopend. Je ziet dat het gehele bedrag als een minbedrag is geregistreerd. Dit wordt boekhoudkundig aangeraden. Om de creditfactuur definitief te maken, klik je linksboven op 'Verwerken'.

Let op! Als je in het contract van het kind hebt ingesteld dat de factuur per e-mail wordt verzonden, verschijnt er een scherm waarop je het e-mailadres ziet. Als je deze aangevinkt laat staan, wordt de creditfactuur per e-mail verzonden naar de ouder. Als je het uitvinkt, wordt de creditfactuur niet verzonden naar de ouder, maar wel definitief gemaakt.
In de lijst met facturen zul je nu een 'Open' factuur van het type Creditfactuur zien.