Hoe plan ik een medewerker flexibel in? (eventueel op meerdere groepen)

Hoe plan ik een medewerker flexibel in? (eventueel op meerdere groepen)

Tijdens het aanmaken van de medewerker in Bitcare is het allereerst verstandig om op te letten of het een FTE (=Full-time Employee) is of dat het bijvoorbeeld om een nul-uren contract gaat.

Als de medewerker geen vast dagen heeft en flexibel werkt, kan je bij het aantal uren per week '0' invoeren. Hierdoor valt de mogelijkheid om bij het aanmaken van de medewerker vaste planning in te voeren weg.

Ons advies is om de medewerker een vast leeg rooster te geven op de groepen waar deze mogelijk flexibel ingezet kan worden. Dit omdat je dan direct vanuit 'Planning' de medewerker flexibel kan inroosteren. Dit wordt hieronder uitgelegd.

Medewerker flexibel inplannen

Stap 1
Klik op de naam van de medewerker.

Stap 2
Klik op 'Arbeidsrelatie'.

Stap 3
Klik op het kopje 'Planning' (midden van het scherm).

Stap 4
Bewerk de huidige planning via het potloodje of voeg een nieuw vast rooster toe via de '+'.
Zorg ervoor dat je op alle groepen waar deze medewerker kan komen te werken een leeg vast rooster toevoegt, zoals hieronder.

Stap 5
Het flexibel inplannen van de medewerker vanaf de website kan op 3 manieren:

Optie 1
Optie 2
Optie 3
Ga naar het tabblad 'Planning' met alle kinderen en medewerkers
Ga naar de desbetreffende medewerker
Ga naar de desbetreffende medewerker
Klik bij de medewerker op de desbetreffende dag op de witte balk
Klik op het tabblad 'Planning
Klik op het tabblad 'Arbeidsrelatie'
Kies voor 'Flex rooster'
Klik bij de medewerker op de desbetreffende dag op het witte vlak
Klik op het kopje 'Planning'

Kies voor 'Flex rooster'
Klik op het '+' rechts

Kies voor 'Flex rooster'