Hoe plan ik niet-groepsgebonden uren en uren voor de beleidsmedewerker? (pedagogische coach)

Hoe plan ik niet-groepsgebonden uren en uren voor de beleidsmedewerker? (pedagogische coach)

Per 1 januari 2019 zijn er twee verplichte taken bij gekomen:
  1. de niet groepsgebonden uren
  2. de uren van de pedagogisch beleidsmedewerker/pedagogisch coach
Deze uren zijn niet gebonden aan de groep en tellen niet mee voor de BKR (kind-leidster ratio). Je dient wel aan te kunnen tonen dat de uren daadwerkelijk zijn gemaakt. In deze helpfile leggen wij uit hoe je deze uren het beste kunt plannen binnen Bitcare.

Stap 1
Je logt in op app.bitcare.com of als je al ingelogd bent klik je op 'Start'.

Stap 2
Op de startpagina klik je op 'Instellingen'.

Stap 3
Maak een nieuwe locatie aan, door op het plusteken te klikken. Geef de locatie een naam, bijvoorbeeld 'Overige werkzaamheden'

Stap 4
Maak binnen de nieuwe locatie de nieuwe groepen aan, door op het plusteken te klikken.
De groepen die je kunt toevoegen zijn 'Beleids- en coachwerkzaamheden 'Niet-groepsgebonden taken' en 'Kantoor'.

Stap 5
Maak ook gelijknamige afdelingen aan, dit doe je door terug te navigeren naar de 'Algemene instellingen'. Voeg de afdelingen toe die je nodig hebt.

Stap 6
Wanneer de locatie en groepen zijn aangemaakt, kun je de medewerkers gaan plannen.
Ga hiervoor naar de arbeidsrelatie van de medewerker toe en klik op het kopje 'Planning'.
Kies vervolgens voor 'Planning stoppen' en klik op volgende.

Geef de planning vervolgens 31 december 2020 als einddatum.

Stap 7
Kies daarna voor het plusteken om een nieuw vast rooster toe te voegen vanaf 1 januari 2021.
Maak nu de regels aan:
  1. het rooster voor op de groep
  2. het rooster voor de coaching- en beleidsuren
  3. het rooster voor de niet-groepsgebonden taken
Stap 8
Je kunt de nieuwe planning terug zien in het werkschema.

Stap 9
Je kunt nu rapporten uitdraaien op basis van de planningen op de locatie/afdelingen. Bijvoorbeeld rapport 'Personeel planning (locatie).