Hoe en waar stel ik de eventuele partner in voor de maandelijkse aanlevering voor de Belastingdienst?

Hoe en waar stel ik de eventuele 'partner' in voor de maandelijkse aanlevering voor de Belastingdienst?

Voor de maandelijkse aanlevering dien je een aantal gegevens verplicht aan te leveren bij de Belastingdienst. Als de betalende ouder (= contract ouder) een 'toeslag partner' heeft, dan moeten ook de gegevens van deze 'partner' aangeleverd worden. Alleen wanneer de betalende ouder geen partner heeft, mag dit gegevensblok leeg gelaten worden.

Tip: Om te zien welke gegevens verplicht zijn verwijzen we je graag naar de volgende help file:

De volgende relaties bij het kind kunnen als 'partner' ingesteld worden:
- 'Ouder', 'Moeder', 'Vader'
- 'Stiefouder', 'Stiefvader', 'Stiefmoeder'
- 'Voogd'

Let op: Bitcare stelt de 'tweede ouder' (niet contract ouder) automatisch in als 'partner'.

Hoe en waar stel ik de eventuele 'partner' in voor de maandelijkse aanlevering voor de Belastingdienst?

Stap 1
Navigeer naar het desbetreffende kind.

Stap 2
Ga naar 'Contracten'.

Stap 3
Klik op 'Details'.

Stap 4
Hier zie je wie als 'partner' staat ingesteld en mee zal gaan in de export 'maandelijkse aanlevering' voor de Belastingdienst.
Middels het potloodje kun je de 'partner' wijzigen.

Wanneer er geen partner is, dan kies voor geen 'partner':

Tip: lees onze help file over hoe je maandelijks kunt aanleveren met Bitcare: