Hoe verstuur ik de aanwezigheden naar Kind en Gezin?

Hoe verstuur ik de aanwezigheden naar Kind & Gezin?

Als kinderopvangorganisatie in Belgiƫ kun je vanuit Bitcare de aanwezigheden doorsturen naar Kind & Gezin. In onze helpfile 'Waar moet ik op letten voor een juiste koppeling naar Kind & Gezin?' wordt uitgelegd welke gegevens (o.a. voornaam, achternaam, etc.) je op voorhand verplicht moet invullen om de aanwezigheden correct aan te leveren bij Kind & Gezin.

Bitcare ondersteunt de volgende twee mogelijkheden voor het doorsturen van de aanwezigheden naar K&G:
      1. Vrije sector (Groeipakket) > Financieel > Kind & Gezin
      2. Inkomenstarief (IKT) > Rapport > Kind & Gezin > Registratieformulier aanwezigheden

1. Vrije sector (Groeipakket) > Financieel > Kind & Gezin
Stap 1
De eerste stap is het in- en uitklokken van de kinderen op de iPad. Hoe je kinderen kunt in- en uitklokken wordt uitgelegd in onze YouTube video.

Stap 2
Nadat je de aanwezigheden hebt ingevoerd kun je het bestand gaan opmaken. Open hiervoor het tabblad 'Financieel'.

Stap 3
Klik vervolgens bovenin op het kopje 'Kind en Gezin'.


Stap 4
Klik rechtsboven op het '+' om een nieuw bestand met aanwezigheden aan te maken.

Stap 5
Selecteer vervolgens de locatie, de maand, het jaartal en klik op 'Create'. Je bestand wordt vervolgens aangemaakt. Wacht even en klik op het 'Ververs' icoon linksboven (boven het veld datum).


Stap 6
Vervolgens verschijnt het bestand in de lijst om te controleren. Je ziet het aantal kinderen en het aantal registraties van de geselecteerde locatie in de betreffende maand.


Stap 7
Wanneer je in de kolom 'Periode' op de maand klikt (in dit geval Januari 2019), kun je het bestand ook nog eens controleren. Je ziet hier direct of er nog persoonlijke gegevens van een kind ontbreken. Wanneer je op de naam van het kind klikt klapt een overzicht uit van alle geregistreerde dagen in de geselecteerde maand.


Stap 8
In stap 7 zie je een voorbeeld van de aanwezigheden. Mochten hier gegevens ontbreken dien je deze aan te vullen in het persoonlijk profiel van het kind. Daarna dien je het bestand opnieuw aan te maken en wederom te controleren.

Stap 9
Wanneer het document correct is druk je rechtsonder op 'Sluiten' en klik je op 'Verstuur' om het document te versturen naar Kind & Gezin.

Je ontvangt direct in Bitcare een melding of de aanwezigheden zijn goedgekeurd of afgewezen.

 
2. Inkomenstarief (IKT) > Rapport > Kind & Gezin > Registratieformulier aanwezigheden

Stap 1
De eerste stap is het in- en uitklokken van de kinderen op de iPad. Hoe je kinderen kunt in- en uitklokken wordt uitgelegd in onze YouTube video.

Stap 2
Nadat je de aanwezigheden hebt ingevoerd kun je het bestand gaan opmaken. Open hiervoor het tabblad 'Rapporten.

Stap 3
Klik onder 'Kind & Gezin' op 'Registratieformulier aanwezigheden'.

Stap 4
Selecteer vervolgens de locatie, de maand, en klik op 'Verversen'. Je bestand wordt vervolgens aangemaakt.

Stap 5
Klik op de 'knop XML' en het bestand wordt gedownload.Stap 6
Mail dit bestand naar Kind & Gezin. Je zal vervolgens terugkoppeling van Kind & Gezin ontvangen.We wensen je veel succes en plezier met het aanleveren van de aanwezigheden!
  • Related Articles

  • Registratieformulier aanwezigheden voor Kind en Gezin

   Voor IKT kinderen ben je verplicht de aanwezigheden door te geven. U kunt deze aanwezigheden op de volgende wijze doorgeven aan Kind en Gezin. Stap 1  Navigeer naar de Rapporten Stap 2 Onder Kind en Gezin vind je het rapport 'Registratieformulier ...
  • Hoe controleer ik de tijdsregistratie voor Kind & Gezin? (Het Groeipakket)

   Binnen Bitcare kun je heel eenvoudig de aanwezigheden doorsturen naar Kind & Gezin. Het is heel belangrijk om de juiste tijden door te sturen naar Kind & Gezin. Om direct de juiste aanwezigheden door te sturen naar Kind & Gezin is het belangrijk om ...
  • Waar moet ik op letten voor een juiste koppeling naar Kind & Gezin?

   Waar moet ik op letten voor een juiste koppeling naar Kind & Gezin? Als kinderopvangorganisatie in België kun je vanuit Bitcare de aanwezigheden doorsturen naar Kind & Gezin. Vanuit Kind & Gezin zijn er een aantal eisen gesteld aan de aanlevering ...
  • IKG Webservice Service: automatische kindcode en tarief koppeling met Kind & Gezin (België)

   Om de gegevens uit Bitcare te kunnen toetsen aan de hand van de gegevens zoals die in de IKG-databank van Kind & Gezin aanwezig zijn, kun je gebruik maken van de Kind & Gezin webservice. Via deze webservice kan een organisator die volgens het ...
  • IKG facturatie binnen Bitcare

   IKG facturatie binnen Bitcare Bitcare ondersteunt factureren volgens de regels van Kind en Gezin. Wij hanteren de terminologie die wordt gebruikt door Kind en Gezin en in deze help file wordt inzichtelijk gemaakt hoe een IKG factuur binnen Bitcare ...